Cum să ai mâini frumoase iarna? 6 sfaturi de la experţi

  • 81 afişări
Cum să ai mâini frumoase iarna? 6 sfaturi de la experţi

22 februarie 2018 Alexandra Necsoiu

Cum să ai mâini frumoase iarna? Ei bine, de câte ori pe zi îţi pui această întrebare? De minim 3 ori sau şi mai mult decât atât. Nici nu are importanţă. Răspunsul e unul singur. TOATE, absolut toate  ne plângem că avem mâinile aspre şi crapate iarna. Motivele? Temperatura scăzută de afară şi aerul uscat din interior. Acestea determină pielea să se usuce.

 

Cum să ai mâini frumoase iarna? 6 sfaturi de la experti

Pielea catifelata si hidratata a mainilor se pastreaza simplu si usor.

  1. Spală-te corect pe mâini

Există o reţetă ideală? Ei bine, nu chiar. Mâinile trebuie spălate ori de cate ori simţi nevoia. Dar...există un dar. Apa de la chiuvetă este dură şi usucă pielea foarte tare. În plus, e bine să mizezi pe apa călduţă şi pe un săpun cu PH neutru

  1. Foloseşte mănuşi de uz casnic

Atunci când speli vasele, poartă mereu mănuşi ca să îţi protejezi mâinile de detergenţii agresivi folosiţi în procesul de curăţare al vaselor.

  1. Exfoliază-ţi mâinile cel mult o dată pe săptămână

Iarna, mai puţin e mai bine. „Frigul sensibilizează pielea mâinilor, aşa că pielea moartă îndepărtată prea des, le face mai sensibile”, ne mărturiseşte Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.  Particulele abrazive din componenţa peeling-ului nu trebuie să fie foarte agresive. Acestea fiind de dimensiuni mari, pot sensibiliza şi mai mult pielea de pe mâini.

  1. Hidratare intensă

În sezonul rece, mâinile au nevoie de hidratare intensă. „”Recomandat este să ai mereu la tine o cremă de mâini supernutrientă şi să o foloseşti ori de câte ori ai nevoie, în special după fiecare îţi cultivi acest bun obicei dimineaţa şi seară. Şi nu uita: crema pentru mâini ar trebui să conţină şi ceva ingrediente active cu efect anti-îmbătrânire, pentru a stimula regenerarea celulară.”, crede Diana Marandiuc.

  1. Apelează la măşti pentru mâini

O data pe săptămână! Cînd? După ce ţi-ai efectuat exfolierea mâinilor. Cum şi cu ce? Alege o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline. Aceste este un hidratant foarte bun.

  1. Poartă manuşi

Iarna ai nevoie de mănuşi. Chiar şi atunci când afară nu pare să fie chiar atât de frig.  Mâinile resimt schimbarea de temperatură drastic. Mănuşile au rolul de protecţie a mâinilor pe timpul iernii.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: iarna , experti , sfaturi , piele