Cum să obţii un look perfect pentru părul scurt

 • 117 afişări
04 decembrie 2017
Cum să obţii un look perfect pentru părul scurt

Galerie foto

Cum să obţii un look perfect pentru părul scurt (galerie foto)Cum să obţii un look perfect pentru părul scurt (galerie foto)Cum să obţii un look perfect pentru părul scurt (galerie foto)Cum să obţii un look perfect pentru părul scurt (galerie foto)

Sienna Miller, Halle Berry, Paris Hilton, Victoria Beckham, Charlize Theron sunt doar câteva dintre vedetele care au avut la un moment dat curajul să renunţe la părul lung şi să adopte tunsori scurte, dar la fel de seducătoare. Dacă farmecul lor ne inspiră şi dacă avem încredere în priceperea stilistului nostru, putem oricând să optăm pentru o schimbare de look. ”Părul scurt este, fără îndoială, mai plăcut şi mai comod de întreţinut. E mai versatil şi mai prietenos – doar cu un pic de ceară şi cu vârful degetelor poţi cu uşurinţă să obţii o coafură diferită. Cu toate acestea, păr scurt nu înseamnă păr neîngrijit. Dacă vrem să arate curat şi sănătos, trebuie să îi acordăm atenţie şi să alegem produse potrivite, în cantităţile potrivite”, spune Ioana Hăndăbuţ – specialist Profihairshop. Iată ce trebuie să facem pentru a avea un look de vedetă, chiar şi fără plete:

Scurt, curat şi sănătos 

Spălarea părului scurt e o adevărată plăcere – durează puţin, scalpul se poate curăţa mult mai bine, iar tu te vei simţi, cu siguranţă, mult mai frumoasă! Specialiştii Profihairshop ne recomandă, cu toate acestea, să nu ne spălăm părul mai des de 3 ori pe săptămână şi să alegem un şampon pentru utilizare frecventă sau unul pentru volum.

Soluţii inspirate:

Chiar dacă ai părul scurt, nu înseamnă că trebuie să renunţi la aplicarea unui tratament pentru păr, dar specialiştii ne recomandă să optăm mai degrabă pentru un balsam şi să folosim o cantitate mică. Balsamul trebuie să fie potrivit cu textura părului şi îl va ajuta să nu stea vâlvoi, să nu se electrizeze, să nu se încreţească.

Soluţii inspirate:

 • Alama Frequent, Balsam uz frecvent pentru toate tipurile de par, 300 ml
 • JOICO BODY LUXE Volumizing (Balsam)
 • LOREAL KERASTASE NUTRITIVE Fondant Magistral (Balsam pentru păr uscat)
 • NIOXIN SYSTEM 4 SCALP REVITALISER (Balsam pentru păr tratat chimic cu structură fină)
 • JOC CARE Hydro Nourishing (Balsam hidratant pentru părul uscat)

Specialiştii Profihairshop sfătuiesc doamnelor cu păr scurt să apeleze, cât mai des posibil, la uscarea naturală (fără uscător de păr), pentru că acest lucru îl ajută să fie mai sănătos. Pe de altă parte, pentru un look perfect dimineaţa, este de preferat ca părul să fie deja uscat atunci când ne ducem la culcare...

Scurt, curat şi seducător

În ceea ce priveşte produsele de styling, specialiştii Profihairshop ne învaţă ce, cât şi când să folosim pentru ca părul scurt să ne ”asculte”, păstrându-şi totodată aspectul fresh, fără să pară încărcat sau îmbâcsit.   

Aşadar, dacă părul tău are o textură aspră sau dacă are nevoie de hidratare, uleiul de păr este soluţia. Pe lângă faptul că îţi face părul fin şi mătăsos, el va deveni mai ”cuminte” şi mai uşor de aranjat!

Soluţii inspirate:

 • ORO DEL MAROCCO Ulei tratament 100 ml

Atunci când îţi doreşti o coafură bine definită, un aspect ”messy” sau când îţi doreşti să îţi pui în evidenţă buclele, ceara de păr te poate ajuta. Atenţie, însă, cantitatea folosită nu trebuie să fie mare şi nu este recomandat să te duci la culcare cu ea în păr.

Soluţii inspirate:

 • ORO DI LUCE (Ceară de păr cu fixare puternică, efect strălucitor)
 • JOC STYLE Acquawax (Ceară modelatoare pe bază de apă)   

Folosind pudra pentru volum, poţi să obţii imediat coafura mult dorită. După pulverizarea la rădăcina părului, acesta va căpăta imediat mai mult volum şi va fi mai uşor de aranjat. Atenţie, şi în cazul în care foloseşti pudră trebuie să îţi speli părul înainte de culcare!

Soluţii inspirate:

 • LAKME K.STYLE Chalk Matt
 • LOREAL TECNIART Super Dust

Gelul de păr poate fi utilizat cu încredere şi de către doamnele cu păr scurt, nu numai de către domni. Un strop de gel de păr te poate ajuta să fixezi şi să modelezi până ajungi la forma dorită, dar, atenţie, trebuie să fie un pic! În aceeaşi măsură, fixativul te poate ajuta să menţii coafura mai mult timp (mai ales dacă ai breton într-o parte), dar excesul poate face părul să arate prea ”ţeapăn” şi îl poate încărca.

Soluţii inspirate:

 • JOC STYLE Hairspray, Fixativ par cu fixare foarte puternica 500 ml
 • LONDA STYLE Liquefy It (gel pentru păr)
 • LOREAL KERASTASE STYLING Laque Couture (Fixativ pentru păr)

Scurt, sănătos şi ... mai scurt! 

Nu în ultimul rând, dacă vrem ca părul nostru să îşi păstreze forma şi aspectul fresh, trebuie să ne planificăm vizite regulate la coafor, exact aşa cum făceam dacă am fi avut părul lung. Tunsoarea trebuie ”reîmprospătată” cam la 6 săptămâni, ne sfătuiesc specialiştii Profihairshop, nu numai din considerente estetice, ci şi pentru sănătatea părului!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: par scurt , solutii , look