Cum să-ţi îngrijeşti pielea în sezonul rece, în doar 5 paşi

  • 114 afişări
07 noiembrie 2018
Cum să-ţi îngrijeşti pielea în sezonul rece, în doar 5 paşi

Chiar dacă zilele acestea ne-am bucurat de căldură mai mult decât era normal pentru o zi de toamnă, să nu uităm că am intrat totuşi în luna noiembrie, iar frigul bate la uşă. Cum să-ţi pregăteşti corpul pentru vremea rece care urmează? Pielea corpului riscă să sufere consecinţele scăderii temperaturii, uscării sau umidităţii aerului. Poţi evita însă, acest lucru, dacă o pregăteşti pentru a se confrunta cu vremea rece.

În general, schimbarea anotimpurilor şi a temperaturii sunt un stres pentru piele, dar şi pentru organism, în general.

5 tipsuri care te ajută să-ţi pregăteşti pielea corpului pentru frig

  1. Înlocuieşte loţiunea cu o cremă

Dacă vara ai folosit loţiuni mai uşoare decât cremele pentru hidratarea pielii corpului, acum e vremea să treci direct la creme. Pielea este mult mai solicitată când afară este frig şi are nevoie de un ajutor mai consistent. De exemplu, un gel de aloe vera folosit primăvara şi vara poate fi înlocuit cu succes, cu unt de shea pe timpul toamnei şi al iernii. Iarna, pielea se simte mai bine dacă este tratată cu o cremă mai bogată în ulei, decât în apă. Recomandat să fie aplicată seara.”, ne spune Nicoleta Ion, Trainer Repêchage România.

  1. Alege duşurile mai scurte

Când e frig, băile sau duşurile foarte fierbinţi nu sunt recomandate, în ciuda tentaţiei de a face asta. Nu vei face decât să-ţi sensibilizezi şi mai mult pielea la temperatura scăzută de afară. Experţii sunt de părere că e mai bine să alegi o baie fierbinte, dar rapidă şi duşuri calde, cu uscare imediată şi foarte bine. Fără a lăsa pielea expusă la umiditate. Imediat după baie sau duş, e recomandat să aplici o cremă foarte hidratantă pe tot corpul.

  1. Stres – Nu, Relaxare –Da!

Persoanele sensibile suferă mai mult din cauza stresului, iar consecinţele se vor vedea şi pe piele. De asemenea, o dietă incorectă, mai ales pe timpul vacanţei, când ar trebui ca organismul să aibă parte de relaxare, ar putea pune o presiune asupra epidermei. Dacă pleci în vacanţă (că tot mai e un pas până la Sărbătorile de iarnă), ai grijă să urmezi o dietă sănătoasă, în care să beneficiezi de fructe şi legume proaspete, de sezon şi să te relaxezi.

  1. Umiditate crescută în casă

Pentru a proteja pielea de frig va trebui să creşti gradul de umiditate din casă, în timpul iernii. Deoarece în perioada rece, o căldură excesivă face aerul uscat şi, prin urmare, şi pielea şi părul.

  1. Bucură-ţi pielea cu un masaj cu uleiuri nutritive

Te gândeşti că pielea corpului este protejată de frig, câtă vreme corpul este ascuns sub mai multe straturi de îmbrăcăminte. Şi că nu este expusă capriciilor vremii precum pielea feţei (şi a mâinilor), dar în realitate, chiar şi sub paltonul călduros pielea suferă. Un sfat care te poate ajuta e ca după fiecare duş sau baie scurtă, să foloseşti creme puternic hidratante, iar la scurt timp după acest pas, să-ţi masezi pielea corpului cu uleiuri sau formule nutritive . Întregul corp îţi va fi recunoscător.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: piele