Genele false, un pericol pentru sănătate. Ce trebuie să ştii înainte de a le folosi

  • 278 afişări
12 martie 2018


Genele false, un pericol pentru sănătate. Ce trebuie să ştii înainte de a le folosiChiar dacă sunt atractive şi pot îmbunătăţi aspectul feţei, trebuie să cunoaştem riscurile la care ne expunem atunci când apelăm la ele.
 Un studiu a descoperit că genele false cu lungimea cât o treime din lăţimea ohiului pot proteja ochii de praf şi de pierderea hidratării, fără să afecteze vederea. Însă o lungime mai mare intensifică circulaţia aerului în preajma ochilor, ceea ce duce la creşterea cantităţii de praf care ajunge în ochi. Astfel, ochii sunt foarte vulnerabili la uscare şi pot apărea usturimi.

Studiul a fost făcut cu ajutorul unui ochi artificial la care s-au ataşat gene false, plasat într-un tunel de vânt. S-a monitorizat pierderea de apă şi cantitatea de praf acumulată în funcţie de lungimea genelor, conform a1.ro.

Studiul a reflectat şi faptul că genele false duc la o clipire mai rară, ceea ce nu este deloc benefic, clipirea având rolul de a curăţa şi de reface filmul de lacrimi al ochilor.

Alte riscuri ale genelor false:

    pot provoca reacţii alergice din cauza adezivului care conţine formaldehide, nişte substanţe chimice care pot afecta sănătatea ochilor
    pot provoca desprinderea genelor naturale dacă cele false nu sunt fixate corect şi pun presiune prea mare pe cele naturale
    pot duce la apariţia infecţiilor, din cauza acumulării de praf şi bacterii

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: gene , false