Idei de cadouri pentru Paşte cu buget redus

  • 138 afişări
Idei de cadouri pentru Paşte cu buget redus

27 aprilie 2016

Celebrarea Paştelui ne va oferi ocazia de a petrece mai mult timp cu familia şi de a ne bucura de cadourile primite sau dăruite cu suflet. Dacă vrei să le faci o bucurie celor dragi, dar ai un buget restrâns, nu dispui de prea mult timp şi eşti în pană de idei, îţi oferim câteva sugestii de cadouri cu care îi vei impresiona. Un dar cu încărcătură emoţională va fi apreciat întotdeauna, chiar dacă nu este foarte scump.     

Conform tradiţiei, în ziua de Paşte trebuie să îţi înnoieşti garderoba cu cel puţin o piesă vestimentară. Dacă ai un buget limitat, poţi încerca o pereche de şosete în care să strecori mesaje şi urări de bine. Un cadou simplu, dar de efect, pe care să îl dăruieşti persoanelor dragi, iar pentru copii, poţi alege modele pline de culoare, în ton cu sărbătoarea Paştelui.

Persoanelor gurmande le poţi oferi un coş cu bunătăţi pregătite chiar de tine, care să conţină produse tradiţionale româneşti: un drob de miel şi o pâine de casă, o pască şi un cozonac. Ca să fie ceva mai bogat şi sofisticat, adaugă o ciocolată neagră sau un vin roşu şi, de ce nu, un set de şerveţele cu tematică. Ambalează-l într-un mod cât mai atractiv folosindu-te de hârtie cerată sau aţe colorate şi celofan transparent.  

Pentru doamnele cărora le place să organizeze mese festive şi să le decoreze ca la carte, nimic nu este mai potrivit decât un obiect care să le bucure ochii şi să le înfrumuseţeze casa. Un set de inele pentru şerveţele sau suporturi pentru ouă, o faţă de masă imprimată cu iepuraşi sau un sfeştnic în care să păstreze lumânarea de la Înviere sunt opţiuni ideale pentru persoanele care apreciază astfel de detalii. Un cadou la fel de simplu şi frumos poate fi un buchet sau un aranjament floral într-un coş de nuiele.    

Dacă ai puţină îndemânare şi imaginaţie, poţi dărui un coş împletit în care să aşezi ouă roşii încondeiate chiar de tine, alături de o felicitare cu un mesaj scris din suflet. Oul reprezintă viaţa şi renaşterea, fiind cel mai îndrăgit simbol de Paşte, iar cel căruia îi vei dărui acest cadou va aprecia efortul şi creativitatea. Dacă nu ai talent, dar ştii că persoanei dragi îi place acest obicei, ai putea să-i dăruieşti un set de încondeiere sau un obiect de artă în formă de ou. La târgurile de profil vei găsi ouă sculptate în lemn şi piatră, pictate şi încondeiate manual.    

Dulciurile reprezintă poate cea mai simplă, rapidă şi la îndemână soluţie pentru un cadou de Paşte. Un drum până la supermarket, o sumă simbolică şi câteva minute sunt suficiente, iar sortimentele şi preţurile sunt atât de diversificate, încât nu te poţi plânge că n-ai de unde alege. În funcţie de suma de care dispui, poţi cumpăra o simplă ciocolată, un tort personalizat sau dulciuri cu design creat special pentru această ocazie, cum sunt ouăle sau iepuraşii de ciocolată. Orice ai alege, n-ai cum să dai greş, pentru că nimeni un refuză un răsfăţ dulce de Paşte. 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!