Diagnosticarea celulitei – primul pas în tratarea efectului de coajă de portocală

Diagnosticarea celulitei – primul pas în tratarea efectului de coajă de portocală

Una dintre fabulele mele preferate este cea în care soarele şi vântul pun un pariu: care reuşeşte primul să îl facă pe om să se dezbrace. Oricât de tare sufla vântul, omul reuşea să îşi îndese hainele mai abitir pe el, însă când soarele a început să dogorească, acesta a renunţat bucuros la ele.

Nu morala fabulei vreau să o semnalez în acest articol, ci ideea că soarele tocmai se pregăteşte să câştige acest pariu…din nou. Ceea ce înseamnă că urmează cât de curând să trecem la garderoba de vară şi deşi asta ar trebui să fie o uşurare pentru cele dintre noi cărora nu ne place senzaţia de “înhăimurare”, butonul de panică este doar la o atingere distanţă.

Prin urmare, suntem pregatite să ne dezvelim formele? Cele dintre noi care şi-au făcut iarna car, sunt, probabil, o idee mai liniştite, însă ce e de făcut pentru cele care au fost ca nişte greieraşi? Pentru început, trebuie să spunem că bătălia nu este întru totul pierdută, încă mai putem face ceva pentru silueta noastră.

Primul pas este abordarea unei noi strategii alimentare şi să nu uităm de sala de sport, puţină tonifiere nu strică niciodată.

Însă pentru a scăpa de celulită, trebuie ceva mai mult decât atât. Deşi pare o afecţiune banală la prima vedere, celulita poate fi combatută numai prin tratament mixt. Asta înseamnă dietă, apă, sport, şi mai multă apă, masaj anticelulitic şi tratamente specializate pe care le poţi urma în saloanele de remodelare. Urmate cu conştiinciozitate şi cu o anumită frecvenţă, acestea se dovedesc a fi chiar eficiente. Unde mai pui că vin cu un bonus: pe lângă celulită, poţi scapa şi de câţiva centimetri în plus.

Odată ce te-ai hotărât să apelezi la serviciile unui salon de remodelare corporală, vei trai o senzaţie de rătăcire momentană când vei afla cât de variate sunt procedurile pe care le au la dispoziţie.

Primul pas către un rezultat de succes este comunicarea. Trebuie să ştii ce doreşti să tratezi sau ce rezultate doreşti să obţii. Dorinţa ta nu este singurul factor de care se va ţine cont într-un salon profesionist; mai este şi corpul tău invitat să vorbească.

Tratamentele şi procedurile care ţi se vor recomanda sunt în funcţie de starea de sănătate a corpului tău. De aceea, primul “examen” prin care vei trece într-un salon de remodelare este diagnosticarea.

Înălţime, greutate, masurători, nivelul de grasime din corp şi stadiul de celulită sunt doar câteva dintre datele ce trebuie notate pe fişa ta personală.

Diagnosticare prin kit-ul Cell-Metter

O simplă palpare sau strângere a pielii nu este suficientă pentru a determina gradul de celulită. O diagnosticare corectă se face cu ajutorul kitului Cell – Metter, care constă într-un sistem senzorial de detectare a aspectelor termice ale celulitei ce funcţionează pe principiul diagnosticării la caldură, combinat cu efectul de unduire.

Practic, acesta are forma unei benzi ce va fi lipită de zonele afectate de celulită: picioare şi abdomen. Această bandă sensibilă la căldura corpului tău, va “citi” zonele unde circulaţia sangvină este restricţionată. Cu cât culoarea benzii se închide mai mult (pete brune, închise la culoare), cu atât stadiul celulitei este mai avansat.

Harta culorilor celulitei:

  • albastru-verde – indică stadiul de normalitate al celulitei
  • albastru-verde-mov-galben –  indică stadiul 2 (elasticitate scazută, retenţie de lichide)
  • coloraţii diverse carora li se adaugă mici pete brune, maronii sau negre - stadiul de micronoduli (edemele sunt mai proeminente, senzaţie de granule fine)
  • zone extinse de negru sau maron închis - stadiul de macronoduli (cel mai avansat stadiu al celulitei, noduli dureroşi şi vizibili)

Spuneam că pentru o diagnosticare corectă, care implică şi recomandarea unui tratament adecvat, este necesară folosirea unui mecanism care să ofere o acurateţe cât mai mare.

Kitul Cell-Metter este un astfel de instrument, care:

  • Detectează termografic stadiile celulitei.
  • Localizează zonele cu probleme şi permite interpretarea corectă a problemelor cauzate de celulită.
  • Permite alegerea optimă a tratamentului specific fiecărui client.
  • Permite controlul randamentului fiecarui tratament.
  • Benzile termografice permit şi măsurarea circumferinţelor zonelor examinate.

Odată finalizată diagnosticarea, urmează faza de tratament ce urmăreşte distrugerea micro sau macronodulilor şi revenirea ţesutului afectat la stadiul normal. Este important să nu sari peste programările la salon, dar în acelaşi timp, trebuie să ţii cont de faptul că un tratament profesionist nu îţi înlesneşte drumul către mese îmbelşugate.

Unde poti incerca remodelarea corporala

Glamour Centre de Remodelare

tel: 021.311.00.85; 021.313.31.67

 

Trebuie să ţii o dietă în această perioadă – nu neapărat una restrictivă, însă este recomandat să bei cât mai multe lichide şi să te bucuri de verdeţurile care au apărut deja în pieţe în această perioadă. O mică detoxifiere a organismului este binevenită dupa o iarnă “condimentata” cu abuzuri alimentare.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: celulita , diagnosticare