Celebrităţi interpretând personalităţi - transformări spectaculoase în filme

  • 2354 afişări
Celebrităţi interpretând personalităţi - transformări spectaculoase în filme

23 septembrie 2013 Luiza Burhai Redactor

Machiajul transformational pe care mulţi actori îl poartă în filme este unul dintre cele mai utile instrumente pentru a intra în pielea personajelor pe care le interpretează. Acesta ajută actorii să înţeleagă mai bine trecutul personajelor şi stilul lor de viaţă, le permite să desluşească elemente din caracterul personajelor şi chiar să le contureze preferinţe şi gusturi.

Este cazul multor actori, care depun eforturi considerabile pentru a da tot ce pot pentru un anumit rol, din pasiune pentru meseria lor şi din respect pentru povestea pe care încearcă să o redea publicului, cât mai bine.

Miza este cu atât mai mare atunci când celebrităţile sunt puse în postura de a interpreta personalităţi, respectiv persoane faimoase, cunoscute de către publicul lor în cel mai mic detaliu. Nu doar machiajul transformational trebuie să se ridice la înălţimea aşteptărilor, ci şi personalitatea, accentul şi timbrul vocal, coafura, hainele şi multe multe alte elemente care ne definesc pe fiecare ca fiinţe unice.

Cu toate acestea, există numeroase filme biografice în care mari actori au fost onoraţi să joace pentru a interpreta cât mai fidel originalul. Eu am alcătuit o selecţie a celor mai cunoscute şi apreciate transformări prin machiaj din lumea filmului, pe care vă invit să le dezbatem împreună:

Donatella Versace / Gina Gershon în "House of Versace"

Povestea de succes a brandului Versace a devenit şi mai interesantă de când Gianni, fratele Donatellei Versace, actualul CEO al brandului, a decedat. Odată cu preluarea frâielor companiei, Donatella a acceptat şi realizarea unui lung metraj pentru televizor despre viaţa sa, cu Gina Gershon în rolul principal.

Trebuie să recunoaştem, Gina seamnana incredibil de bine cu Donatella în ceea ce priveşte machiajul, nuanţa părului, bronzul specific şi silueta, însă va reuşi actriţa să redea carisma designerului?

Jacqueline Kennedy / Ginnifer Goodwin în "Killing Kennedy"

Posibil cea mai faimoasa Primă Doamnă din lume, Jackie Kennedy a fost eleganta soţie a preşedintelui John F. Kennedy, şi în acelaşi timp un fenomen cultural şi un style icon desăvârşit. 

Rămâne de văzut cât de bine va portretiza Ginnifer Goodwin acest lucru în seria National Geographic, "Killing Kennedy", în care va juca alături de Rob Lowe.

Elizabeth Taylor / Lindsay Lohan în "Liz & Dick"

Viaţa privată şi cariera actriţei Elizabeth Taylor este una dintre cele mai tumultoase şi extravagante pe care Hollywood-ul le-a întâlnit. De la impresionanta colecţie de bijuterii şi până la cele opt mariaje, era o chestiune de timp până ce viaţa frumoasei actriţe s-ar fi transformat într-un film biografic.

Cu toate aceastea, probabil că nu mulţi dintre voi s-ar fi aşteptat să o vadă în rolul principal pe Lindsay Lohan. Însă în ciuda criticilor negative adresate filmului, nu putem nega o asemănare foarte mare între Lindsay şi Liz.

Printesa Diana / Naomi Watts în "Caught In Flight"

Filmul biografic despre viaţa prinţesei de Wales, Lady Di, o are în rolul principal pe Naomi Watts, care pe lângă asemănarea cu printesa inimilor, se remarcă şi prin gesturile asimilate la perfecţie.

Marilyn Monroe / Michelle Williams în "My Week With Marilyn"

Frumuseţea atemporală a lui Marilyn Monroe continuă să captiveze şi în prezent, pelicula "My Week With Marilyn" fiind una dintre cele mai aşteptate ale anului. În rolul principal o avem pe Michelle Williams, care pentru a o interpreta pe voluptoasa Marilyn a pus câteva kilograme în plus şi a reuşit chiar să redea timbrul vocal al sex simbolului. Pentru efortul ei, a fost nominalizată la Oscar.

Virginia Woolf / Nicole Kidman în "The Hours"

Când regizorul Stephen Daldry a adaptat romanul lui Michael Cunningham, "The Hours", bazat pe "Mrs. Dalloway" scrisă de autoarea britanică Virginia Woolf, s-a gândit să îi ofere rolul principal actritei Nicole Kidman.

Frumoasa actriţă de origine australiană a acceptat cu bucurie şi a purtat un nas fals pentru rolul care avea să îi aducă o bine meritată statuieta Oscar.

Edie Sedgwick / Sienna Miller în "Factory Girl"

Interpretând-o pe Edith Minturn Sedgwick în drama biografică "Factory Girl", Sienna Miller şi-a afirmat calităţile actoriceşti în lumea Hollywood-ului. Pentru a putea intra în pielea muzei lui Andy Warhol, Sienna şi-a tăiat pletele şi a adoptat coafură pixie specifică Edie Sedgwick şi stilul de machiaj specific anilor '60.

Margaret Thatcher / Meryl Streep în "The Iron Lady"

Extraordinara actriţă Meryl Streep a excelat în rolul lui Margaret Thatcher, prim ministru britanic, ale cărei politici conservatoare stabilite între 1979 şi 1990 sunt dezbătute până în zilele noastre. Asemănarea izbitoare i-a fost recompensată cu un Oscar pentru cea mai bună actriţă.

Frida Kahlo / Salma Hayek în "Frida"

Salma Hayek a intrat în pielea personajului Frida Kahlo datorită machiajului şi coafurilor desăvârşite pentru care pelicula a primit în 2002 o statuieta Oscar. Portretizarea pictoriţei de origine mexicană a fost atât de reuşită, încât nu este de mirare că actriţa a intrat în topul vedetelor care au interpretat personalităţi celebre.

Sarah Palin / Julianne Moore în "Game Change"

Puţine diferenţe se pot observa între Sarah Palin şi actriţa care a interpretat-o în filmul biografic "Game Change", Julianne Moore. De fapt, departamentul de machiaj şi coafuri a făcut o treabă extraordinară cu întreagă echipa. Amintim asemănarea izbitoare dintre Ed Harris şi John McCain.

Joan Jett / Kristen Stewart în "The Runaways"

Pentru cei care nu sunt fani rock and roll, trebuie menţionat faptul că Joan Jett a fost una dintre cele mai reprezentative figuri ale anilor '70, formaţia sa, The Runaways, fiind printre puţinele girl bands de succes.

Pelicula biografică "The Runaways" o are în rolul principal pe Kristen Stewart, în prima sa apariţie notabilă după rolul Bellei Swan. Asemănarea dintre actriţă şi Joan Jett este remarcabilă, aşa cum şi cântăreaţa remarcă: " Simţeam că privesc într-o oglindă de fiecare dată când petreceam timpul împreună pe platourile de filmare".

Iată şi alte transformări spectaculoase din filme şi imagini cu actori care au purtat machiaj transformational pentru a intra în pielea personajelor pe care le interpretează:

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!