Machiaj elegant de seară – paşii către un look de seară clasic

  • 29092 afişări
Machiaj elegant de seară – paşii către un look de seară clasic

21 septembrie 2012 Luiza Burhai Redactor

Machiajul elegant de seară are rolul de a defini trăsăturile în raport cu fizionomia fiecăreia dintre noi, pentru a obţine în final un look sic, glamorous, adecvat ocaziei. Deşi multe femei apelează la farmecul instant datorat rujului roşu şi machiajului smoky, un machiaj de seară nu presupune folosirea obligatorie a unor culori puternice sau a unor tehnici diferite de cele folosite pentru un machiaj de zi.

Altfel spus, machiajul elegant de seară este calea de mijloc între machiajul natural de zi şi machiajul de ocazie, care poate include tehnici mai complexe (metoda rusească, smokey eyes, metoda italienească), elemente fantasy (gene false fantasy, strasuri etc ) sau culori saturate. Vorbim aşadar de un machiaj mai accentuat decât cel de zi, însă nu atât de frapant ca machiajul de ocazie.

Acestea fiind spuse, o altă diferenţiere între machiajul de seară şi machiajul pentru ocazii speciale este, precum subînţelegem şi din denumire, destinaţia fiecăruia. Dacă cel din urmă se pretează pentru evenimente speciale, festivităţi şi în genere, ipostaze în care întotdeauna vei da cu nasul de un obiectiv foto, machiajul de seara il vom purta când ieşim la o terasă sau la restaurant, ne petrecem serile la film sau la teatru, cocktail-uri sau cine romantice.

Drept urmare, machiajul de seară nu trebuie să determine o schimbare dramatică. Accentuarea machiajului de zi este cea mai recomandată metodă de a străluci şi după lăsarea serii, de a te simţi totuşi naturală şi bine în compania celorlalţi. Pentu a te ajuta să obţii un machiaj de seară superb, ţi-am pregătit un tutorial video in care vei vedea tehnici profesionale de aplicare a machiajului şi secretele pe care doar un make-up artist le cunoaste:

 

Realizarea machiajului elegant de seară

Există cinci factori care condiţionează machiajul de seară:

  • Ocazia – nu ai purta acelaşi tip de machiaj la o plimbare în parc şi la un cocktail high-end. Fă alegeri în machiaj în funcţie de destinaţia machiajului;
  • Sezonul – indiferent de tendinţele sezonului, vara se cere un machiaj mai strălucitor, pe când toamna se admit şi nuanţe mai întunecate;
  • Îmbrăcămintea – întotdeauna va fi un factor decisiv, atât pentru alegerea tehnicii de machiaj, cât şi în stabilirea paletei cromatice a machiajului;
  • Luminozitatea de la bust în sus – scăderea luminozităţii este motivul pentru care intensificăm machiajul de seara, însă iau în consideraţie diferitele tipuri de iluminare înainte de a lua o decizie. Până la urmă, există o diferenţă între cina la lumina lumânărilor şi lumina brutala a plafonierelor, nu?
  • Timpul – asigură-te că te încadrezi în timp înainte de a începe realizarea unui machiaj cu care nu eşti obişnuită.

Orice machiaj de seară începe de la bază, prin aplicarea unui fond de ten cu putere mai mare de acoperire, aplicat în straturi fine cu ajutorul unei pensule cu fire mixte (natural şi artificiale). Dacă acoperirea cearcănelor doar cu fond de ten nu este suficientă, foloseşte “Corectoare şi palete de camuflaj” cu o textură lejera, într-o nuanţă puţin mai deschisă decât cea a fondului de ten.

În cazul de faţă, fondul de ten nu este urmat precum în mod obişnuit de pudră, ci de modelarea pomeţilor şi conturarea feţei cu un fond de ten mai închis. Produsul cremos se aplică imediat sub pomete cu moderaţie, întocmai precum procedăm în cazul blush-ului cremos, pentru a insinua volumetria feţei.

Urmează fixarea produselor cremoase cu o pudră liberă în nuanţa pielii. Poţi folosi atât o pensulă dom, cât şi un burete pentru pudră pentru a distribui uniform produsul şi a matifia tenul.

Foloseşte un blush pudră cu particule strălucitoare fine pentru seară, în nuanţe naturale precum roz deschis sau corai. Nu exagera cu aplicarea acestuia, întrucât modelarea pomeţilor va conferi efectul dorit.

Folosirea unei pudre iluminatoare deasupra pomeţilor va completa look-ul şi va conferi machiajului de seară un plus de rafinament, fără prea mult efort.

Machiajul ochilor – farduri, eyeliner, mascara & gene false

Te-ai gândit vreodată de ce există atât de multe articole care te învaţă cum să treci de la un machiaj de zi la un machiaj elegant de seara? Răspunsul este faptul că cel din urmă îl include pe primul.

Fardurile folosite în machiajul de seara pot şi se recomandă a fi atât sidefate, cât şi mate. Alege nuanţele în funcţie de tipul de lumina predominantă, pentru ca subtonul acesteia să nu influenţeze negativ cromatica aleasă şi în loc de un minunat fard albastru, cei din jur să perceapă un maron fără viaţă.

Dacă predomină lumina incandescentă a becurilor electrice, îţi recomand farduri în nuanţe bej, auriu, roz, vanilla combinate cu tonuri închise de maron. Evita cu orice preţ culori precum albastru şi mov! Dacă predomină lumina fluorescentă, îţi sugerez tonuri de bej, maron roşcat sau corai. Cea mai lipsită de riscuri abordare este realizarea unui machiaj de seară din nuanţe neutre – tonuri de bej, maron, ciocolatiu, brun închis – realizând degrade-uri seducătoare la colţurile externe ale ochilor şi conferind privirii o intensificare naturală.

Începe machiajul ochilor prin definirea sprâncenelor întocmai precum te-am învăţat în articolul anterior, “Machiaj pentru sprâncene”, conturandu-le de data aceasta folosind un creion pentru sprâncene sau un gel şi o pensulă teşită pentru sprâncene. Prin tehnica folosită, trebuie să umplem eventuale goluri, să alungim şi să conferim cozilor sprâncenelor o linie uşor ascendentă spre tâmple, întocmai precum modelul purtat în anii ’50.

Odată realizat acest pas, putem trece mai departe la machiajul ochilor. Porneşte prin aplicarea unui fard de bază în nuanţa pielii, de la linia genelor până la sprâncene, într-o nuanţă cât mai apropiată de culoarea tenului. Un caramel combinat cu fard alb, ambele mate, pot constitui un bun punct de plecare.

Aplică apoi doar nuanţă de maron deschis pe pleoapă mobilă şi estompeaz-o în pliul ochiului. De la mijlocul pleoapei înspre exterior, aplicăm o nuanţă ceva mai închisă de brun pentru a conferi adâncime şi profunzime privirii.

Conturează-ţi ochii pe linia genelor superioare cu un eyeliner negru şi subliniază jumătatea exterioară a ochiului şi pe linia inferioară a genelor, realizând din tuş o codiţă subţire, uşor ascendentă.  Pentru longevitatea machiajului şi un efect mai soft, trasează peste linia de tuş o linie de fard pudră în aceeaşi nuanţă.

Termină machiajul ochilor aplicând creion dermatograf pe mucoasa ochilor şi aplicând două straturi de mascara. Genele false sunt opţionale, însă conferă un plus de feminitate şi aprofundează farmecul machiajului de seară.

Machiajul buzelor – creion de buze, ruj statement & gloss

Înainte de a intra în detalii tehnice legate de aplicarea machiajului pentru buze, lasă-mă să îţi reamintesc că machiajul intens al ochilor nu presupune automat alegerea unui ruj de buze nude.

Apelează fără griji la un ruj roşu cu subton ce complimentează nuanţele folosite pentru machiajul ochilor şi al pomeţilor, dacă te simţi confortabil purtandu-l sau foloseşte tonuri de maron rose sau corai.

Orice ai alege, începe machiajul buzelor prin conturarea cu un creion de buze într-o nuanţă similară rujului. După aplicarea unui ruj mat, eu obişnuiesc să aplic şi gloss pe centrul buzei inferioare şi un fard deschis, sidefiu, pe arcul lui Cupidon.

Acest articol îţi prezintă însă o singură manieră prin care poţi realiza un machiaj de seară. Eleganţa caracteristică unui machiaj în stilul anilor ’50 îl recomandă indiferent de trăsături sau culoarea ochilor, iar look-ul final este unul fără cusur. Pentru un plus de inspiraţie, te las în compania unei galerii foto fabuloase:

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!