Machiajul in timpul iernii

Machiajul in timpul iernii

Machiajul in timpul iernii

27 octombrie 2010 Iulia Roman Make-up artist

Mai mult ca oricand, in sezonul rece avem nevoie demachiaj. Datorita temperaturilor scazute, tenul necesita oingrijire speciala si de produse de machiaj atent selectionate. Inmaterie de culori, in sezonul toamna/ iarna 2011 se poarta culorile intense siindraznete precum violetul, albastrul electric sau chiarfucsia.

Crema nutritiva vs. hidratanta

Primul "update" pe care trebuie sa il faci in trusa de machiaj este crema baza de machiaj. Daca vara siprimavara, tenul tau reactioneaza excelent la o crema usoarahidratanta, in sezonul rece, pielea ta are nevoie de o crema maiconsistenta, eventual chiar una nutritiva.

Explicatia este simpla. Iarna, tenul nu mai secreta atat de multsebum ca in timpul verii. Prin urmare, pielea este mai putinprotejata in fata schimbarilor de temperatura.

Baza ideala de machiaj pe timpul iernii nu trebuie sa fie exageratde "grasa", pentru ca fardurile si fondul de ten sa faca aderenta.Tenul agresat de conditiile climatice are nevoie de o crema carepatrunde rapid in piele, calmează senzatia de "piele care ţine" sirestaureaza filmul hidrolipidic al fetei.

Fond de ten cremos

In timpul zilelor friguroase de iarna, fondul de ten este o protectie in plus. Acum este momentul saincerci fondurile de ten cu texturi mai consistente.

Iarna, tenul tau are nevoie de un fond de ten cu un puternic efectde hidratare. De obicei, astfel de fonduri de ten contin in formulalor ingredienti activi precum acidul hialuronic cunoscut pentrucapacitatea sa de a retine apa in celulele pielii.

Mascara waterproof, unmust-have

Datorita trecerii de la cald la rece si invers, ochii prezinta osensibilitate sporita in timpul iernii, manifestata prinlacrimare.

Daca vrei ca rimelul sa nu se intinda, apeleaza cu incredere la un mascarawaterproof. Nu vei intampina nicio problema in inlaturareamachiajului daca folosesti un demachiant bifazic, special conceputpentru "dizolvarea" rimelului rezistent la apa.

Buze perfect hidratate

Fata de restul pielii, buzele sunt total lipsite de protectie.Sunt singurul loc unde parul nu creste, unde corpul nu secretasebum si nici sudoare. Din acest motiv, buzele sunt cele maiafectate iarna, cand sunt expuse la vant si la temperaturi scazute.Prin urmare, trebuie sa le acorzi o ingrijire speciala folosind intimpul noptii un balsam hidratant de buze.

In sezonul rece este bine sa eviti rujurile rezistente cunoscutepentru faptul ca usuca buzele. O alternativa demna de luat incalcul sunt gloss-urile sau rujurile puternic hidratante.Foto: Shiseido

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!