Pregătirea părului pentru sezonul rece: sfaturi pe care să le urmezi cu sfinţenie

  • 201 afişări
07 noiembrie 2018
Pregătirea părului pentru sezonul rece: sfaturi pe care să le urmezi cu sfinţenie

Temperaturile scăzute, vântul puternic şi rece, mediile închise, încălzite artificial, sunt printre cei mai mari duşmani ai părului în sezonul rece. De aceea, acesta are nevoie de o îngrijire suplimentară, de o atenţie sporită.

Cum să-ţi menţii părul fabulos, strălucitor şi bine hidratat? Cu gesturi simple şi produse atent alese, te poţi bucura de o podoabă capilară demnă de toată admiraţia.

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi cu sfinţenie:

  1. Foloseşte şampoane delicate

Într-un mediu deja uscat şi agresiv, evită să foloseşti şampoane care stresează părul. Alege un şampon moale, blând, care nu atacă scalpul.

  1. Nu ieşi afară cu părul umed

De ce? Pentru că părul umed este ultra sensibil. Fără o hidratare corespunzătoare, acesta este foarte vulnerabil şi se rupe uşor. Încearcă, de asemenea, să-l usuci în aerul cald din casă. Astfel, fibrele nu vor fi atacate, şi îşi vor menţine aspectul natural.

  1. Periază-ţi părul uşor

Astfel, vei evita ruperea şi electrizarea, atunci când este foarte uscat. Totodată, foloseşte un pieptene cu dinţi mari. Iar pentru un periaj zilnic, alege o perie adaptată tipului tău de fir şi de cea mai bună calitate (de exemplu, cea din păr de mistreţ).

  1. Balsamul trebuie să devină cel mai bun prieten al tău

Întotdeauna, după şamponare, aplică un balsam pentru a-ţi hrăni firul de păr şi lasă-l să acţioneze între 5 şi 10 minute. Apoi îl clăteşti cu apă caldă sau rece, dar nu la bază, ci pe lungimea părului. Rezultatul? Descurcare uşoară, hidratare, protecţie şi un păr strălucitor. O dată pe săptămână este recomandat să aplici şi o mască de păr, timp de 15 minute, timp în care părul trebuie înfăşurat într-o folie de plastic. Un remediu excelent pentru a obţine un păr moale şi mătăsos. Bogdan Mirică, trainer Londa Professional recomandă Masca Intensivă din gama Visible Repair. Cu o formulă exclusiv profesională, aceasta repară instant părul degradat şi îl hrăneşte, oferindu-i strălucire.

  1. Acoperă-ţi părul când te afli în aer liber

Poate ştii deja că atunci când este mai frig, este recomandat să-ţi acoperi părul cu o pălărie (căciula ţine părul lipit de scalp; nu trebuie să fie prea strânsă, pentru a nu împiedica circulaţia prin stimularea glandelor sebacee care îngraşă părul) sau cu o eşarfă. Evită materialele sintetice! Sunt  preferate cele din lână sau alte materiale naturale, pentru a evita electrizarea părului.

  1. Foloseşte mai rar instrumentele pentru styling

În sezonul rece, instrumentele pentru coafarea părului ar trebui să fie folosite cu moderaţie şi doar după aplicarea unui produs pentru protecţie termică. Acestea deteriorează foarte mult părul.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: par , iarna