Produse de styling pentru o coafură rezistentă

  • 125 afişări
Produse de styling pentru o coafură rezistentă

02 martie 2018 Alexandra Necsoiu

Ştim din reclamele TV că cei mai mari duşmani ai coafurii sunt soarele puternic (preferabil din New York), vântul puternic (mai ales la Hamburg) ori ploaia (în Londra, evident). Dar cum viaţa bate publicitatea, de cele mai multe ori nici nu este nevoie să plecăm din oraş ca să ni se strice coafura, fie vremea bună sau rea. Or, toată lumea ştie că un păr care stă alandala îţi poate strica toată ziua... Ioana Hăndăbuţ, specialist Profihairshop, ne recomandă câteva produse de styling indispensabile unei coafuri rezistente, dar care să îşi păstreze aspectul ”fresh” şi natural.

Ceară de păr cu fixare puternică

”Ceara de păr este un produs care le convine de minune persoanelor cu păr scurt şi foarte texturat, pentru că ea conferă strălucire şi un look bine finisat. Pentru a obţine efectul potrivit, ceara se aplică în cantităţi mici şi se întinde uşor cu degetele de-a lungul firului de păr.  Varianta cu filtru UV este foarte potrivită pentru sezonul cald, pentru că protejează părul de razele soarelui”, arată specialistul.

Pont: Poţi opta pentru o ceară de păr cu uleiuri de argan şi de sacha inchi (unul dintre uleiurile cu cea mai mare concentraţie de acid gras esenţial Omega 3). Acest tip de produs este potrivit tuturor tipurilor de păr, conferă susţinere, strălucire şi defineşte coafura, conferind totodată un efect anti-electrizare părului.

Fixativ cu fixare foarte puternică

Ne temem de cele mai multe ori de fixativ, pentru că el ar putea da părului nostru un aspect îmbâcsit sau ”ţeapăn”. Pe de altă parte, dacă ne dorim să obţinem o coafură rezistentă, fixativul este produsul potrivit. Ideal este să optăm pentru unul profesionist, cu uscare rapidă, care  nu încarcă părul.

”Indiferent dacă vorbim de bucle, volum sau definire, fixativul este un must have.  Nu este suficient doar să avem un produs de styling recomandat, ci şi să îl folosim corect. Multe dintre doamne aplică fixativul doar la suprafaţa părului şi astfel straturile de dedesubt îşi pierd volumul imediat. Ideal ar fi să folosim fixativul pe toate straturile părului, pentru ca rezultatul să fie cel dorit”, spune Ioana Hăndăbuţ.  

Pont:  Foloseşte un fixativ cu un conţinut bogat de Panteneol şi filtru UV! Te va ajuta să finisezi bine orice tip de coafură, hidratând şi protejând în acelaşi timp părul împotriva umidităţii şi efectului de încreţire.

Spuma pentru volum cu fixare puternică

”Spuma pentru volum cu fixare puternică este unul dintre produsele profesionale pentru păr care nu are cum să lipsească de pe raftul tău. Este foarte simplu de folosit: produsul se aplică uniform pe lungimea firului, apoi coafura se modelează după preferinţă. Aspectul final va fi unul cu volum, dar în acelaşi timp natural, părul va fi elastic şi strălucitor”, ne spune specialistul.

Pont: Foloseşte o spumă de păr pentru volum cu fixare puternică ce conţine Pantenol şi filtru UV. Pantenolul are un efect de hidratare şi protecţie împotriva umidităţii şi efectului de electrizare, conferind părului strălucire şi supleţe.

Cum să nu dai greş

Dacă vrem să avem o coafură perfectă, este recomandat să alegem produsele de styling şi în funcţie de culoarea părului, ne recomandă hairstyliştii.

”Dacă ai părul deschis la culoare, foloseşte produse de coafare cu aspect mat, pentru a nu-ţi închide culoarea firului de păr. Dacă ai părul închis la culoare şi firul mai gros, foloseşte produsele cu textură cremoasă. Atenţie, produsele de styling nu trebuie folosite în exces, dacă vrem să păstrăm un look natural al coafurii”, subliniază Ioana Hăndăbuţ.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: coafura , produse , par