Trucuri de împrospătare pentru pielea obosită

  • 985 afişări
Trucuri de împrospătare pentru pielea obosită

04 ianuarie 2016

Dacă tenul tău este acum încărcat, fără strălucire, cu coşuri poţi să dai vina pe masa de sărbători. Festinul culinar a fost grozav, dar nu şi pentru pielea noastră, care acum se resimte. Combinaţia de carne, dulciuri, alcool nu a făcut decât să îi ofere tenului un aspect tern, obosit, aşa că acum este momentul să aplicăm câteva trucuri care vor revitaliza pielea obosită.

Dulciurile conţin o cantitate mare de zahăr, care odată ajunsă în sânge distruge colagenul şi elastina, iar pielea îmbătrâneşte mai repede. În acelaşi timp, alcoolul, cafeaua, băuturile acidulate uscă excesiv pielea, o fac să-şi piardă strălucirea şi supleţea. Aşa că acum trebuie să apelăm rapid la soluţii, pentru a remedia această situaţie.

Apă plată

Consumul de apă plată este indicat pentru detoxifierea întregului organism, aşa că în loc să bei cafea cu zahăr dimineaţa este de preferat să bei un pahar cu apă călduţă cu lămâie. Apa caldă va ajuta organismul să elimine toxinele, iar vitamina C din lămâie va duce un plus de antioxidanţi, aşa că în scurt timp pielea va redeveni frumoasă şi strălucitoare.

Ceaiul verde

Un pacheţel de ceai verde conţine un număr suficient de antioxidanţi, pentru care atât corpul cât şi pielea îţi vor mulţumi.

După ce te-ai delectat de cana cu ceai verde, poţi folosi pliculeţul pentru a îndepărta cearcănele şi a revigora tenul. Lasă pliculeţul de ceai câteva minunte în frigider, apoi masează circular faţa şi aplică-l timp de 5 minute pe fiecare ochi. La final vei observa că tenul este mai catifelat şi curat.

Masaj facial

Dacă nu ai timp să mergi la cosmeticiană, poţi să-ţi faci tu un mic masaj facial acasă. După ce ai demachiat tenul, aplică câteva picături de ulei de măsline sau argan şi netezeşte pielea feţei de la gât în sus. În jurul ochilor, poţi să faci opturi cu degetele şi mişcări circulare. Apoi poţi să faci câteva fricţionări cu pumnii strânşi pe obraji şi pe frunte. Un scurt masaj facial îţi va activa circulaţia şi va face diferenţa!

Mască facială

Atunci când tenul este obosit poţi aplica o mască homemade din castravete, cartof şi lapte care va face minuni! Pasează cartoful şi castravetele într-un bol, apoi toarnă 100 de ml de lapte călduţ. Aplică această pastă pe gât şi pe faţă în mod uniform şi lasă această mască în jur de 15-20 de minute.

Această mască va îndepărta cearcănele şi va oferi luminozitate tenului.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: trucuri , piele , ten , alcool , dulciuri , apa plata , cafea , ceai , ochi , antioxidanti