3 mituri despre îngrijirea părului demontate de specialişti

  • 89 afişări
3 mituri despre îngrijirea părului demontate de specialişti

21 februarie 2018 Alexandra Necsoiu

Îngrijirea părului este un proces care depinde de fiecare persoană în parte. Când există atât de multe informaţii contradictoriii, este dificil să faci diferenţa între sfaturile care fac diferenţa şi miturile atât de des vehiculate. Până la urmă, cum te poţi bucura de un păr sănătos?

Alina Rău, Trainer Nioxin România, recomandă o rutină personalizată, care să răspundă nevoilor tale.

“Unele persoane schimbă mereu produsele folosite, iar părul lor reacţionează bine. În schimb, altele aleg o rutină şi o urmează consecvent mult timp. Este important să optezi pentru produse formulate special pentru tipul tău de păr şi nevoilor acestuia, “ explică specialistul Nioxin.

 

Mitul #1 Dacă observi câteva vârfuri despicate, trebuie să îţi faci o programare la salon

 

Într-adevăr, specialiştii confirmă că nu ar trebui să ignori vârfurile despicate. Primul semn că părul tău este uscat sau deteriorat? Ai vârfurile despicate.

“Dacă aştepţi prea mult timp între tunsori, va trebui să tai mai mult decât ţi-ai dori din păr pentru ca acesta să arate sănătos. Altfel, acesta va deveni din ce în ce mai degradat. Perioada recomandată între tunsori este de cel mult 6 săptămâni“, precizează Alina Rău.

Pe de altă parte, lungimea suviţelor tale nu are nicio legătură cu rapiditatea cu care acesta creşte. Aşa că, nu crede mitul conform căruia dacă te tunzi mai des, părul va creşte mai repede!

Mitul #2 Căderea părului afectează aproape 75% dintre bărbaţi şi femei

Deşi cifra poate părea foarte mare, din nefericire, este reală. Subţierea şi căderea părului au devenit o problemă la fel de comună pentru femei, ca şi pentru bărbaţi.

Deşi este normal să pierdem între 50 şi 150 de fire de păr pe zi, o cantitate mai mare este cauză de îngrijorare, atrag atenţia specialiştii.

“Printre motivele căderii părului se numără o dietă deficitară, factorii de natură hormonală, stresul, tratamente medicamentoase, poluarea, dar şi intrumentele de styling. Indiferent de factorii care au dus la subţierea şi căderea părului este important să apelezi la un tratament personalizat, adaptat perfect nevoilor tale specifice” precizează Alina Rău.

Mitul #3 Coafarea părului este mai uşoară dacă părul este spălat cu o zi înainte

            De cele mai multe ori, părul proaspăt spălat nu poate fi coafat la fel de uşor. Buclele rezistă mai puţin timp, iar coafura îşi poate pierde din volum. Ce poţi face?

“Dacă urmează să mergi la un eveniment, este mai bine să te speli cu  zi înainte şi să aplici o spumă de styling.  Un astfel produs oferă susţinere şi creează un look cu aspect mai bogat , îi dă formă. A doua zi, părul tău va fi mai uşor de coafat,” mai spune Alina Rău.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: par , ingrijire , mituri