Cum să alegi corect ochelarii de soare în funcţie de lentile

  • 472 afişări
Cum să alegi corect ochelarii de soare în funcţie de lentile

12 iulie 2017 Alexandra Necsoiu

Atunci când ne alegem ochelarii de soare, de cele mai multe ori ne dorim ca modelul pentru care am optat să fie în tendinţe,  să se potrivească formei feţei, dar şi să ne protejeze de razele UV.

 Cei mai indicaţi ochelari de soare sunt cei care protejează ochiul în proporţie de 99-100% atât de razele UVA, cât şi de cele UVB şi, cum pe piaţă sunt o mulţime de culori de lentil pentru ochelari de soare, nu orice tip se potriveşte tuturor. Pentru a-ţi uşura căutarea, iată patru tipuri de lentile de ochelari şi cum trebuie purtaţi în funcţie de anumiţi factori.

  • Lentile categoria 0: te protejează de lumină în proporţie de 0%-20%; sunt potrivite pentru interior, dar şi exterior, în zilele înnorate.
  • Lentile categoria 1: adecvate în zilele foarte puţin însorite, la o lumină slabă, blocând lumina de la 22% până la 66%.
  • Lentile categoria 2: te protejează de lumină într-o proporţie de 67%-81%; potrivite pentru sezonul toamnă-primăvară, când soarele începe să fie mai strălucitor.
  • Lentile categoria 3: recomandate când lumina este foarte puternică, la mare sau la munte, având o protecţie de 82% până la 91%.
  • Lentile categoria 4: cu o protecţie de 92%-97%, aceste lentile sunt adecvate în mediile cu lumină extrem de puternică şi nu sunt recomandate în timpul condusului.

Galerie foto

Cum să alegi corect ochelarii de soare în funcţie de lentile (galerie foto)Cum să alegi corect ochelarii de soare în funcţie de lentile (galerie foto)Cum să alegi corect ochelarii de soare în funcţie de lentile (galerie foto)Cum să alegi corect ochelarii de soare în funcţie de lentile (galerie foto)
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: ochelari , soare , protejare , lentile