Pantofi de primăvară 2015: modele, tendinţe, tipsuri

  • 10593 afişări
Pantofi de primăvară 2015: modele, tendinţe, tipsuri

15 aprilie 2015 Irina Lipănescu Redactor

Am studiat tendinţele pentru sezonul de primăvară/vară 2015 şi la segmentul accesorii, designerii ne promit surprize inedite. Pantofii, primii asupra cărora ne abatem atenţia, sunt extrem de diversificaţi, meniţi să satisfacă şi cele mai capricioase garderobe.

Aşadar, propunerile de încălţăminte pentru sezonul ce urmează să debuteze glorios – şi mult asteptat aş adăuga – ating o paletă largă de gusturi şi abordari. 

După cum îţi spuneam anterior, miza perioadei în general este un "back to basics", chiar dacă ne referim aici la pantofi sport sau la un model stiletto clasic.
 
Pantofii sezonului de primăvară 2015 sunt deopotrivă comozi, deopotrivă inediţi, deopotrivă atrăgători.
 
Astfel, îţi pot spune 3 cuvinte cheie care domină propunerile noului sezon: masculin, sport, decupat.
 
 
Din zona sport, nu vor fi schimbări majore, ci doar o invazie unanimă a modelelor de sneakerşi, propuşi de absolut toate brandurile, de la cele mass-market la cele high-end. Tenişi clasici, tenişi colorati, tenişi cu imprimeuri, slip-ons metalici, toţi sunt nu doar în vogă, dar şi foarte practici primăvară.
 
Al doilea dominant ce preia în forţă zona pantofilor casual este trendul masculini. Sub aceasta umbrelă, modelele de pantofi de damă se metamorfozează într-un design tipic englezesc, mocasinii cu ciucuri de dimensiuni reduse, pantofii tip brogues cu franjuri scurte sau oxfords într-un alb impecabil întăresc rândurile unei garderobe surprinzătoare.
 
 
Aceştia pot fi perfect adaptaţi unor ţinute androgine, de tipul pantalon skinny şi o cămaşă boyfriend, dar în egală măsură se vor potrivi unei abordări vestimentare feminine. O rochie tunică sau o fustă mini şi un top lejer constituie un outfit casual original ideal pentru primăvară.
 
Cea de-a treia categorie, pantofii decupaţi sunt un must have al ţinutelor de primăvară. Modelele clasice sunt acum decorate cu tot felul de decupaje. Pantofii stiletto prezintă barete late, botinele sunt şi ele decupate delicat în partea frontală, creând iluzia de alungire a piciorului, iar mixul pe care îl adorăm deja, sandalele-botină, face în continuare ravagii.
 
 
Pantofii decupaţi sunt ideali pentru perioada tranzitorie dinspre finalul primăverii, când temperaturile prietenoase ne apropie cât mai mult de ţinute estivale, însă nu suntem încă pregătite să renunţăm la aliaţii de nădejde ce ne-au fost alături în ultimele luni.
 

Utile

Am selectat pentru tine modele esenţiale ale sezonului de primăvară, iar tu le poţi achiziţiona din magazinele Aldo, Bershka, H&M, Stradivarius, Zara sau online la smilingshoes.com şi ninewest.com.

 
Sursa foto: Hepta.ro
 
 
 
 
 
 
Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: modă , stil , pantofi , pantofi 2015