INTERVIU Diana Munteanu şi Ellida Toma. "Unei persoane educate nu trebuie să îi dai reguli de stil"

  • 450 afişări
24 iulie 2018 Alexandra Necsoiu
INTERVIU Diana Munteanu şi Ellida Toma. "Unei persoane educate nu trebuie să îi dai reguli de stil"

Diana Munteanu şi Ellida Toma formează o echipă plină de stil, gata să te inspire în orice moment. Aflăm de la cel mai simpatic duo cum este să lucrezi cu un stilit, ce preferinţe au în privinţa ţinutelor, cum îşi descriu stilul şi ce trucuri putem "fura" din sfaturile şi recomandările pe care Diana le primeşte de la stilistul său.

 

Întrebări Diana:

 

Ce este cel mai important pentru tine când lucrezi cu un stilist&designer?

 

Pot să-ţi spun cel mai bine cum e să întâlneşti stilistul perfect! Şi nu folosesc un cuvânt prea mare, ci ăsta este purul adevăr. Este omul care găseşte soluţii pentru orice, care a văzut de la început ce îmi stă bine şi ce nu, ce mă avantajează şi cred că astea sunt lucrurile cele mai importante. Iar mai presus de toate astea, este un om minunat, ne-am plăcut din prima şi colaborăm de minune.
 

Care este cel mai important sfat pe care l-ai primit de la Ellida?

 

Ne asemănăm din foarte multe puncte de vedere, dar poate cel mai important lucru legat de stil, de la care nu ne abatem este: “Less is more”...ne plac aceleaşi lucruri şi atunci este foarte uşor să lucrăm. Suntem chiar o echipă faină!
 

Ce îţi place să porţi într-o zi călduroasă de vară la o ieşire cu prietenele? Dar la o cina romantică? 

 

O rochie scurtă şi lejeră sau o salopetă în acelaşi stil... Pentru o cină romantică, o rochie pe linia corpului...


 

Ce reguli de stil respecţi în viaţa de zi cu zi?

 

Mă îmbrac foarte lejer, casual, smart casual şi sport de cele mai multe ori, port haine lejere.  Îmi place să mă îmbrac cât mai simplu, fără ca ţinuta să sară în ochi şi, în general, consider că porţi ceea ce te reprezintă şi că totul ţine de atitudine.

Cât de importantă este pentru tine relaţia cu stilistul&designerul?

 

Foarte importantă. E important ca stilistul să-ţi înţeleagă felul de a fi, să ştie ce te avantajează şi ce nu, şi asta reuşeşte Ellida mereu. Să găsească soluţia în care să îmbrac lucruri în care mă simt bine, dar care mă şi reprezintă şi care se potrivesc emisiunii. Are grijă întotdeauna ca şi eu şi Florin să fim asortaţi, să avem aceeaşi linie de stil. Iar peste toate astea, eu cu Ellida vorbesc zilnic prin mesaje sau la telefon, analizăm tinute, venim cu idei, le discutam, le punem în practică, ne sfătuim şi toate astea încă de la început! Dar asta şi pentru că e un om deosebit, e delicată şi fină, nu îmi impune niciodată să port ceva dacă mie nu îmi place şi întotdeauna pentru ea, cel mai important lucru este ca eu să mă simt bine!

 

Care este itemul din garderobă la care nu ai putea renunţa niciodată? 

Nu sunt genul de om care se atasează de lucruri, cu atât mai puţin de haine, spre bucuria mea, îmbrac zilnic altceva şi e minunat! Poate rochia neagră de mătase cu bretele subţiri, făcută chiar de Ellida. O port cu sneakers, sandale cu toc, botine, orice!

 

Întrebări Ellida:

 

Cum ai creat stilul Dianei?

 

Stilul Dianei a fost creat pe linia emisiunii. O emisiune proaspătă, veselă, tonică! Direcţia spre care m-am îndreptat a fost  stilul casual-chic, foarte fresh, cu accente de culoare. Felul în care ea trebuie să fie “gazda” îmi trasează limitele în care poate să apară, să transmită şi un mesaj vizual, acel tip de mesaj pe care îl induce vestimentaţia. Un element important este armonizarea. În emisiune, vestimentaţia ei este armonizată din punct de vedere stilistic şi cromatic cu partenerul ei de emisiune, Florin Ristei.

Când am cunoscu-o pe Diana, m-am bucurat când am descoperit o persoană rafinată, elegantă, care nu este deloc ostentativă în legătură cu ceea ce alege să poarte. Am construit noul stil pe personalitatea ei, am ţinut cont de rolul ei în emisiune dar şi de spaţiul/ora în care se desfăşoară emisiunea. Totul trebuie armonizat zi de zi… dar să fie în fiecare zi… altfel.  Mă bucur împreună cu Diana când mesajele pe care le primeşte –  vis-a-vis de vestimentaţie – ne arată ca şi acasă, publicul a perceput foarte bine ceea ce am construit noi în emisiune. Când cei care privesc emisiunea îţi spun lucruri frumoase, capeţi încredere şi din această încredere se naşte atitudinea care este elementul numărul 1 în construirea unei imagini de succes. Diana poartă vestimentaţia cu atitudine, cu stil, cu clasă. Eu, ca stilist şi designer, mă bucur să am un astfel de “manechin” – e o mină de aur pentru cei din breasla noastră!

 

Cum e diferit stilul ei din emisiune faţă de cel de zi cu zi?

 

În viaţa de zi cu zi, Diana are un stil lejer, casual, uneori cu accente sport, dar ia în calcul şi trendurile. Stilul Boho i se potriveşte mănuşă. Diana este mereu conectată la tot ce e nou în fashion, caută, descoperă, nu îi este frică de schimbări şi acceptă propuneri noi. Îmi place deschiderea ei către nou şi nu mă feresc să îi propun outfituri inedite, şi mă bucur că se regăseşte în ţinutele pe care i le propun şi se simte bine când le poartă. Experienţa ei de mulţi ani în domeniu o ajută să înţeleagă faptul că în televiziune este foarte important să ştii să te reinventezi şi să aduci mereu ceva nou, cu atât mai mult cu cât ea este şi influencer, este urmărită de foarte multe femei şi tinere pe care le inspiră. Diana poate fi : copilaroasă, senzuală, magnetică şi… cel mai important atu al ei : transmite emoţie. Şi o transmite pentru că o trăieşte. E o emoţie adevărată care îşi are izvorul în sensibilitate.

 

Care sunt cele mai importante reguli de stil date Dianei?

 

E uşor să construieşti când lucrezi cu persoane educate. Diana provine dintr-o familie foarte bună, iar cei şapte ani de acasă şi-au spus cuvântul. Unei persoane educate nu trebuie să îi dai reguli de stil …le are în bagajul personal.

Toţi cei care apar la tv trebuie să respecte anumite reguli de stil. Trebuie să adaptezi ţinutele în funcţie de tipul de host pe care îl întruchipezi. Emisiunea îţi poate impune o linie vestimentară strictă sau îţi poate permite o libertate în ceea ce priveşte stilul vestimentar. În oricare dintre situaţii, ţinutele vor fi compuse în funcţie de conformaţia corpului, accesorizarea are un rol foarte important şi nu trebuie neglijate aspecte ca armonizarea machiajului, coafurii şi hainelor. Diana cunoaşte multe reguli de stil dar mă bucur că le descoperă în ţinutele pe care i le propun şi le aplică. Din nou… cel mai important lucru în ceea  ce priveşte stilul este atitudinea. Iar în cazul Dianei, şi o rochie din pânză de sac o poate purta ca şi cum ar fi din matase, şi să arate demenţial. E mare lucru!

Cum apreciezi relaţia voastră - stilist&designer - persoană publică?

 

Între noi este o conexiune foarte bună şi a contat mult să ne înţelegem încă de la început. Este foarte importantă comunicarea dintre noi. Mereu funcţionează. Suntem mereu flexibile. Găsim răspunsuri pentru toate întrebările şi idei, soluţii, rezolvări pentru orice situaţie. Nu ducem lipsă nici de inspiraţie. Orice legătură este constructivă, atunci când ambele părţi vor fi implicate 100%. Mărturisesc că nu am întâlnit o persoană atât de preocupată de imaginea ei, iar asta mă bucură şi mă ajută enorm în munca mea de stilist. Emisiunea se termină, dar noi nu ne oprim. Avem mii de mesaje whatsapp, sute de poze şi kilometri de mesaje scrise. Suntem echipă şi construim împreună. Iar feed-back-ul primit ne aduce mulţumire şi satisfacţie.

 

Ce îi recomanzi Dianei în viaţa de zi cu zi? Ce îi recomanzi la un eveniment public?

 

Îmi place stilul Dianei şi faptul că adaptează hainele stilului ei, le potiveşte foarte bine, le integrează în context şi mai ales că le poartă cu atitudine. Singura recomandare pe care i-am făcut-o a fost legată de culoare. Să se joace cu mai multă culoare în ţinutele ei de zi cu zi. Pentru emisiune i-am propus ţinute cu accente de culoare şi pot să spun că i se potrivesc atât de bine culorile tari, dar şi pastelurile. Iar când vorbim despre un eveniment public, mizăm pe eleganţă şi feminitate. Fiecare apariţie publică a Dianei este consemnată în paginile revistelor de specialitate, pe canalele media, în cadrul rubricilor de stil etc., şi de aceea alegerile vestimentare pentru astfel de evenimente nu sunt întâmplătoare sau făcute în grabă. Cred că toţi trebuie să evităm să fim overdress la un eveniment. O apariţie în public este un eveniment care trebuie tratat serios şi în detaliu. Aici “prea mult”, acolo “prea puţin”, dincolo ”mai trebuie ceva” şi tot aşa până când apariţia este – zicem noi – foarte bună. Astăzi eşti analizat de la firul de păr până la catarama sandalei. Totul se armonizează pentru ca “foarte bine” să fie eticheta finală. Acum….mai contează şi cine te priveşte, cine te analizează. Multe persoane ar trebui să se abţină de la comentarii despre vestimentaţie. Şi să îşi privească cv-ul şi creaţiile.

 

Care este itemul din garderoba la care nu ai putea renunţa niciodată?

 

Este vorba despre două itemuri de fapt, la care nu aş putea să renunţ: cămaşa albă şi jeanşii. Am o întreagă colecţie de cămăşi albe, simple, clasice, reinterpretate, destructurate, şi zeci de perechi de jeanşi: cu texturi, boyfriend, cu aplicaţii de capse şi fermoare metalice, destroyed jeans, de inspiraţie optzecistă… Chiar şi aşa, mereu adaug o nouă cămaşă colecţiei mele, sau încă o pereche de jeanşi. Sunt piese statement pe care le poţi integra în ţinute ce aparţin unor  stiluri diferite. Plus că nu mai încape în discuţie confortul pe care ţi-l dau aceste două piese vestimentare.

 

Ţie ce îţi place să porţi în viaţa de zi cu zi? Dar la un eveniment special? Dar în emisiune la rubrica ta “Stil de succes” ?

 

Pentru mine fiecare zi este extrem de activă şi vestimentaţia pe care mi-o aleg are legătură cu asta. Ador stilul lejer, cu jeanşi şi topuri asimetrice, încălţăminte comodă, flat, iar în anotimpul cald, salopetele de in şi rochiile realizate din materiale naturale ocupă un loc de seamă în garderoba mea.

 

La evenimente am mereu în vedere dress code-ul, după care mă ghidez tot timpul. Dacă nu este specificat codul vestimentar, ţin cont de tipul evenimentului, momentul zilei în care se desfăşoară, locaţie, anotimp, dar şi de partener. Indiferent ce aleg din punct de vedere vestimentar, ţinuta trebuie să mă reprezinte. Să fie potivită cu stilul meu, cu conformaţia corpului meu, cu personalitatea mea. La evenimente speciale, mereu aleg simplitatea, stilul minimalist. Desigur, accesorizate cu zâmbet şi căldură J !

 

Când îmi aleg vestimentaţia pentru rubrica mea Stil de succes din cadrul emisiunii Prietenii de la 11, am în vedere că totul se desfăşoară în mijlocul zilei şi asta cere o apariţie fresh, naturală, firească. Mizez pe culoare, dar în doze moderate, şi pe bijuterii statement. Am mereu emoţii când sunt în emisiune, dar am înţeles că sunt simptome fireşti. Grija mea este invitatul: vreau să-l pun în valoare, să subliniez ce are mai bun şi să evidenţiez mesajul pe care îl are de transmis. Designeri importanţi au venit în emisiune cu creaţiile lor. Şi asta mă obligă. Este munca lor acolo, şi nu este o muncă uşoară. Vreau ca designul românesc să reuşească! Deja reuşeşte! În multe locuri avem ceva de spus şi creaţiile designerilor români sunt preferate. Avem o rubrică mică… dar este foarte puternică! Noi o facem!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: interviu , diana munteanu , ellida , stilist , stil