Cele mai frumoase jachete pentru toamnă

  • 3749 afişări
Cele mai frumoase jachete pentru toamnă

30 septembrie 2013 Oana Andreea Bica Redactor

Noul sezon se apropie aşa că a venit momentul să iţi alegi cea mai potrivită jachetă pentru vremea răcoroasă. Vestea bună este că trendurile variază extrem de mult, aşa că posibilităţile tale sunt nenumărate – poţi alege o jachetă supradimensionată, una din tweed, în carouri sau una cambrată.

Jachetele supradimensionate

Trendul hainelor ”oversized” a cucerit podiumurile de modă în acest nou sezon. Marile case de modă au ales să renunţe pe cât posibl la croielile feminine, în favoarea unora inspirate din moda masculină. Astfel au revenit în atenţie jachetele supradimensionate, inspirate din moda anilor 80, cu umeri mari şi o croială foarte lejeră. Poartă o jachetă de acest fel cu o pereche de pantaloni skinny sau o fustă tip creion, pentru a contrabalansa volumele.

Tweed-ul şi carourile din nou la putere

Moda de inspiraţie britanică a acaparat şi ea podiumurile, fie că a fost vorba de obişnuitul Alexander McQueen sau de designer precum Tommy Hilfiger care au intrat şi ei în spiritul Londrei, reinventându-i gloria din anii 60 şi 70. Alege o jacheta în clasica combinaţie de culori rosu, verde şi albastru sau una alb-negru, pe care să o poţi apoi adapta atât în ţinute casual, cât şi în ţinute elegante.

Jachete tip ”motociclist”

Acest model de jachetă a fost prezent şi în sezonul trecut şi se pare că va continua să fie în atenţie şi în următorul, fiind aşadar o achiziţie de nelipsit. O astfel de jachetă, inspirată din croiala şi design-ul celor pentru motociclişti, poate fi cel mai simplu mod de a transforma o ţinută de bază, formată din jeansi şi un tricou. Totodată, ea este potrivită şi atunci când vrei să adaugi o notă rockish unui outfit foarte feminin.

Jachetele ”Parka”

Acest stil de jachetă a fost unul dintre cele mai iubite trenduri ale sezonului toamnă/iarnă 2012-2013 şi la fel ca jachetele tip ”motociclist” va rămâne în atenţie şi în sezonul actual.

Printre motive se numără faptul că sunt foarte versatile şi se mulează perfect pe tendinţele masculinizate, tip grunge sau punk, propuse de designeri în acest sezon.

Tonuri de roz şi alb pudrat

Una dintre nuanţele vedetă din noul sezon este, în mod neaşteptat, rozul. Acesta este ca o rază de lumină printre tonurile cu aspect industrial de gri, negru sau accentele metalice. O jachetă într-o nuanţă pastelată este doza perfectă de roz pentru ţinuta ta.

Jachete cu imprimeuri colorate

Imprimeurile colorate, inspirate din cele mai variate surse – natură, animale, benzi desenate – sunt de nelipsit din garderoba pentru toamnă. De altfel, ele sunt cel mai simplu mod de a sparge monotonia unei ţinute monocromatice sau pur şi simplu de a ieşi în evidenţă.

Foto: Zara, FreePeople

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: toamna , jachete , geaca