Cele mai populare 10 mărci de ceasuri: arta preciziei

  • 187518 afişări
Cele mai populare 10 mărci de ceasuri: arta preciziei

28 aprilie 2017

Când spui arta preciziei, nu ai cum să nu te gândeşti la ceasuri. Aceste accesorii clasice sunt unul dintre cele mai preţioase cadouri, asta deoarece majoritatea rămân cu tine o viaţă întreagă. Aşa că, atunci când faci investiţia, merită să iei în calcul cele mai populare zece mărci de ceasuri.

Atunci când facem referinţă la cele mai populare mărci de ceasuri, nu înseamnă neapărat că vorbim despre cele mai scumpe. În topul nostru, vei regăsi atât accesorii super premium, cum sunt ceasurile Harry Winston, cât şi modele “entry level”, cum sunt elementele Tissot sau Fossil.

De multe ori, când vrei să te răsfeţi, îţi cumperi accesorii, iar după pantofi, ceasurile sunt unul dintre cele mai apreciate alinturi, pentru femei, dar mai ales pentru bărbaţi. Înainte de a merge la cumpărături, familiarizează-te cu mărcile care sunt consacrate datorită ceasurilor, dar şi a personalităţilor care le-au purtat: James Bond optează mereu pentru Omega.

Harry Winston – ceasuri super premium

Ceasurile Harry Winston, sau cum le numeşte label-ul - “timepieces”, combină calitatea înaltă a bijuteriilor, cu măiestria tradiţionala a creaţiilor elveţiene. Brand-ul este cunoscut pe piaţa ceasurilor de lux încă din 1989, totul datorită minţilor creative din Geneva, capitala ceasurilor.

Rolex – ceasuri de lux

Nimeni nu mai este străin mărcii Rolex, cunoscută în special pentru creaţiile spectaculoase şi revoluţionare dedicate bărbaţilor. Până acum, Rolex şi-a dobândit preţioasa etichetă a ceasurilor dedicate persoanelor cu averi nebănuite. Compania a fost fondată în 1905, în Londra, de către Hand Wilsdorf şi Alfred Davis. Când vine vorba despre bunurile de lux, aceştia se află pe primul loc, producând peste 2000 de ceasuri în fiecare zi, în Geneva.

Cartier – accesorii preţioase

Cartier este visul multor femei, asta datorită bijuteriilor, însă marca este recunoscută şi pe piaţa ceasurilor de lux. Cel mai faimos brand de ceasuri de lux din Paris şi-a câştigat renumele datorită accesoriilor surprinzătoare. Un pionier în industria europeană a ceasurilor de lux, numele Cartier este strâns legat de primele ceasuri de mână.

Breitling – lux elveţian

Nimic nu se compară cu arta preciziei elveţiene, lumea întreagă ştie că ei creează cele mai bune ceasuri. Breitling este încă o marcă elveţiană de ceasuri cu care nu poţi da greş. Acest brand, fondat în 1884, se adresează celor trei pieţe mari: ceasuri pentru scufundări, aviaţie şi, bineînţeles, lux.

Hublot – un tânăr brand de lux

Hublot este relativ un brand “începător” pe piaţa ceasurilor de lux, asta dacă este să îl comparăm cu giganţii elveţieni, care au adunat experienţă de-a lungul unui secol. Cu toate aceastea, deşi recent fondat – 1980 – el a urcat rapid în topuri, fiind asociat, nu de puţine ori, cu regalitatea europeană.

TAG Heuer – fashion la cel mai înalt nivel

Compania a fost fondată în Elveţia, în 1860, de către Edouard Heuer. Acest label este cunoscut pentru ceasurile sport şi are ca slogan „Swiss Avant-Garde Since 1860”. Ceasurile TAG Heuer sunt cunoscute în lumea masculină, în special când vine vorba despre Formula 1, Carrera, Grand Carrera şi Monaco.

Omega – James Bond style

Omega, la fel ca majoritatea mărcilor din acest top, este un label elveţian. Încă din 1917, este una dintre cele mai populare mărci din întreaga lume, de când armatele britanice şi cele americane le-au adoptat ca „uniformă”. Pe lângă aceste atribute, Omega este primul ceas care se pare că a „păşit” pe lună. Compania a fost fondată în 1848, de către Louis Brandt.

Tissot – prima marcă „entry level”

Tissot este o marcă de lux elveţiană, fondată în 1853 de către Charles-Felicien Tissot şi fiul său, Charles-Emile Tissot. Această marcă este printre cele mai extinse în întreaga lume, 150 de ţări şi peste 16.000 de locaţii. Tissot a introdus pe piaţă primul ceas de buzunar cu două fusuri orare, în 1853.

Longines – marcă deţinută de grupul Swatch

Langines este cunoscut pentru ambasadorii săi, printre care se numără şi Aishwarya Rai. Marca a fost fondată în 1832 de către Auguste Agassiz, iar acum este deţinută de grupul Swatch. Logo-ul său, clepsidra cu aripi, este cel mai vechi semn înscris pentru o marcă de ceasuri.

Fossil – tic tac cu precizie americană

Fossil Inc. este o marcă americană, cunoscută în Europa pentru ceasuri, dar şi pentru haine şi accesorii. Printre brand-urile companiei se numără chiar şi label-urile Burberry, Emporio Armani şi Karl Lagerfeld. Tom şi Kosta Kartsotis sunt doi fraţi care deţin aproximativ 30% din acţiunile Fossil, iar denumirea se pare că vine de la porecla pe care i-au dat-o tatălui lor.Foto: harrywinston, rolex, facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: ceasuri , tissot , rolex