Cum să îţi alegi costumul de baie potrivit în funcţie de conformaţia corpului

  • 3892 afişări
Cum să îţi alegi costumul de baie potrivit în funcţie de conformaţia corpului

Inceputul sezonului estival presupune şi primele sesiuni de bronzare şi prin urmare, un nou costum de baie aproape că se impune. Alegerea costumului de baie este o reală provocare, astfel că vom analiza împreună cum să îţi alegi costumul de baie în funcţie de propria siluetă.

Dacă am văzut deja care sunt principalele tendinţe în materie de costume de baie pentru vara lui 2014,  ce se poartă şi în ce culori, dar şi care sunt modelele must have ale momentului, îţi propun să găsim de această dată costumul de baie ideal pentru tine.Chiar dacă de cele mai multe ori, siluetele sunt încadrate in clasicele tipare: silueta clepsidră, măr, pară, etc, este cert că fiecare corp are identitatea sa şi nu putem vorbi doar despre 3 categorii. De aceea, este important să îţi analizezi bine corpul pentru a observa particularităţile sale şi pentru a face alegerea perfectă ce nu doar că îţi va ascunde imperfecţiunile, ci  mai ales îţi va scoate în evidenţă atuurile fizice.

Incepem cu partea de sus a corpului. Dacă ai sânii mici şi îţi doreşti un plus în această zonă, sutienul de baie cu push-up este varianta ideală pentru tine. O alta opţiune este sutienul cu volane sau cu franjuri, adevărate reuşite ale verii 2014, ce vor da amploare în zona pieptului.


Daca din contră, ai bustul mare şi nevoie de sustinere suplimentară, mergi pe un costum de baie cu sutienul clasic, cu balene şi cu bretele late. Poţi miza şi pe sutienul tip balconette, o variantă mai actuală şi cu un aer mai modern.

Umerii laţi pot fi uşor mascaţi de un costum de baie asimetric în partea de sus. Fie că alegi un model în 2 piese sau unul întreg, optează pentru varianta cu bretea doar pe un umăr.

In aceeaşi idee, dacă ai un corp atletic, fără vreo zona accentuată în mod deosebit, costumul de baie cel mai potrivit este cel în doua piese, cu sutienul tip „bandeau” ( fără bretele, fără push-up sau balene), iar slipul poate fi atât clasic, cât şi genul boyshort (mai lat pe şolduri, asemănători unor pantaloni foarte scurti). Acest tip de slip trebuie însă evitat de cele cu şoldurile late sau cu picioarele mai scurte, întrucât nu va face decât să accentueze aceaste zone.

in general, siluetele rubensiene ar trebui să meargă mai degrabă pe varianta costumului întreg. Acesta va masca plăcut zonele corpului pe care nu le doreşti neapărat expuse. Tendinţele sezonului estival 2014 abundă în modele de costume de baie întregi, care mai de care mai atractive, astfel că ai de unde să îţi alegi favoritul. Evită dungile orizontale şi imprimeurile şi alege în schimb costume uni, închise la culoare.

La polul diametral opus se află cele ce îşi doresc amploare în diferite zone ale corpului. Un posterior plat de exemplu va fi avantajat de un slip cu imprimeu sau cu volane. Un model încreţit este la fel de oportun în acest caz.

Vezi aici 15 costume de baie care au făcut istorie şi vedetele care le-au purtat

Utile

Caută modelele prezentate la I.D. Sarrieri, Calzedonia, Sofiaman, asos.com, net-a-porter.com, matchesfashion.com sau riverisland.com

  

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: modă , siluetă , costum de baie , vară 2014