Pictura abstractă - noul must have al sezonului primăvară/vară

  • 655 afişări
Pictura abstractă - noul must have al sezonului primăvară/vară

11 februarie 2014 Irina Lipănescu Redactor

In sezonul primăvară/vară 2014, imprimeurile propuse de marile case de modă iau o altă dimensiune, fiind inspirate din arta abstractă. Piesele vestimentare sunt acum ornamentate cu explozii de culoare, asemănătoare graffiti-urilor, manifestare a artei contemporane urbane.

Mereu controversate, desenele stradale ce împânzesc oraşele sunt o formă de artă îndrăzneaţă, rezonând cu trendurile culturale ale tineretului contemporan. Ideile, sentimentele şi tendinţele grupurilor culturale sunt reflectate în desenele graffiti, care în sezonul de primăvară/vară au servit ca sursă de inspiraţie pentru piesele vestimentare propuse de designerii internaţionali.

Folosirea tehnicilor de grafitii, alături de combinaţiile puternice de culori, transformă obiecte aparent banale prin croială, în adevărate piese must - have ale unui sezon inedit.

Pe podiumurile defilărilor pentru sezonul de primăvară/vară 2014, Celine, Christian Dior, Vivienne Westwood sau Jean Charles de Castelbajac au adus în prim plan ţinute decorate cu print-uri abstracte, adevărate graffiti-uri miniaturale uber-chic.

Cu un aer incredibil de cool şi tineresc, tendinţa „graffiti print” promite să cucerească multe adepte, în special pe cele împătimite după culorile puternice.
 
In perioada următoare, vei avea la dispoziţie întreaga gamă de produse vestimentare esenţiale în garderoba feminină, decorate cu desene care mai de care mai inventive. Cu motive geometrice, sugerând un peisaj floral sau pur şi simplu o îngrămădire de liniii curbe de toate culorile, fustele, rochiile, pantalonii sau jachetele inspirate din arta stradală sunt piese pe care poţi miza cu succes în luniile ce vin.

Mixurile haotice de culori - galben, albastru, roşu, verde, corai – umplu texturile pieselor tale favorite pentru a aduce un plus de imaginaţie garderobei tale.

In principiu, item-urile pe care le alegi, inspirate din arta abstractă, vor deveni centrul outfit-ului tău, astfel că îţi recomand să optezi pentru o singură piesă cu imprimeu. Dacă ai un simţ estetic dezvoltat şi îţi place să faci încercari îndrăzneţe, atunci te poţi inspira şi din propunerile Celine pentru primăvară/vară 2014, care aduce laolaltă printurile grafitti cu imprimeuri în dungi, de exemplu.

O varianta mai sobră şi mai uşor de pus în aplicare este propusă de Viktor & Rolf, care aduce laolaltă cu print-urile artistice fuste alb-negre, cu o notă minimalistă.

Utile

Piesele graffiti-style te aşteaptă în magazinele Zara, H&M, Mango, dar şi online la asos.com, romwe.com şi net-a-porter.com

Sursa foto: Hepta.ro


 


 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: modă , stil , tendinţe , graffiti , imprimeuri