Trei tineri designeri români de care trebuie să afli

  • 98 afişări
10 iulie 2018 Alexandra Necsoiu
Trei tineri designeri români de care trebuie să afli

Galerie foto

Trei tineri designeri români de care trebuie să afli  Trei tineri designeri români de care trebuie să afli  Trei tineri designeri români de care trebuie să afli  Trei tineri designeri români de care trebuie să afli
Paula Clitan, Alexandru Pop şi Veronica Tomoş sunt noile vedete ale designului vestimentar. Premiaţi la Gala de Absolvire a Universităţii de Artă şi Design, din Cluj-Napoca, secţia de Modă şi Design Vestimentar, cei trei tineri designeri au cucerit premiile Perwoll şi Syoss. 
 
Cel mai căutat eveniment de modă din Cluj-Napoca are loc la Gala de Absolvire a Universităţii de Artă şi Design, din Cluj-Napoca, secţia de Modă şi Design Vestimentar, unde noile talente din domeniu sunt descoperite în lumina reflectoarelor. În cadrul evenimentului anual, aflat la cea de-a 24-a ediţie, au fost expuse lucrările de licenţă şi de master ale viitoarei generaţii de designeri vestimentari din România. 
 
Astfel s-a întâmplat şi cu Paula Clitan, Alexandru Pop şi Veronica Tomoş, premiaţi de Henkel România, prin brandurile Perwoll şi Syoss. Gala, care a avut loc sâmbătă, 30 iunie, la centrul comercial Platinia din Cluj-Napoca, a adunat cele mai importante nume din moda românească.  
 
Participarea Syoss a în cadrul Galei devenit o tradiţie în ultimii ani, iar asocierea brandului a venit natural. Susţinerea şi încrederea în performanţa profesională, dar şi promovarea tinerilor designeri sunt valori pe care ambele entităţi le împărtăşesc. 
Premiul Syoss pentru inovaţie şi creativitate vizuală a fost acordat Veronicăi Tomoş, pentru colecţia „Post Reality”. Designerul a realizat imprimeurile colecţiei cu imagini tip Glitch Art, folosind erori digitale în scopuri estetice. Piese precum paltoane şi jachete de biker în volumetrii supradimensionate, inserţii de materiale avangardiste – toate acestea conturează personajele colecţiei ce par a se situa la graniţa dintre realitate şi spaţiul virtual.
 
Paula Clitan şi Alexandru Pop au primit premiile Perwoll pentru creaţiile lor. Colecţia Paulei Cliţan a dus cu gândul către o “Grădină secretă”, aşa cum s-a şi intitulat. Artista şi-a propus metamorfozarea unei stări într-o imagine vizuală, explorarea relaţiei creator-interpret-public, limitele corpului şi posibilităţile minţii. 
 
Alexandru Pop, autorul colecţiei „The Viragos”, şi-a propus să investigheze statutul femeii în societate, al felului în care existenţa sa este afectată de normele şi standardele impuse de-a lungul timpului, precum şi analiza stereotipurilor feminine şi integrarea mişcării feministe în discursul modei contemporane. 
 
Pe lângă cele trei premii acordate, cele două brand-uri au deja o tradiţie în care, înainte de Gală,  lansează un concurs ce desemnează câte cinci câştigători pentru fiecare brand, finanţând şi transpunerea colecţiilor. În acest an provocarea Perwoll a fost „Forme geometrice şi linii”, iar Syoss a propus tema Minimalist Glam, în culorile alb-negru.
 
“Suntem onoraţi şi în acelaşi timp bucuroşi să avem alături de noi în al şaptelea an ca partener  Compania Henkel, prin brandurile Perwoll şi Syoss. Încă de la începutul colaborarii am simţit o reală susţinere în demersurile noastre de a lansa în fiecare an generaţii noi de designeri”, a spus professor universitar doctor Elena Basso-Stănescu, director al departamentului de Modă-Design vestimentar.
 
 
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: designeri , tineri , romani , cluj napoca , gala uad