5 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Cafeaua Arabica

  • 113 afişări
29 noiembrie 2018 Alexandra Necsoiu
5 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Cafeaua Arabica

De ce contează atât de mult ce tip de boabe de cafea sunt folosite? Pentru că dorim să împărtăşim pasiunea pentru cafea cu şi mai mulţi oameni,  barista noşti vă oferă mai multe detalii.

„Descoperirea universului cafelei este una dintre activităţile noastre cele mai importante, mai captivante şi mai frumoase”, spune Răzvan, Starbucks România Barista Champion 2018.

Cafeaua Arabica (coffea arabica) este cel mai vechi şi cel mai cunoscut soi de cafea. Arabica creşte în mod spontan în Etiopia, la peste 600 m altitudine şi este cultivată în Brazilia, Columbia, India, precum şi în Java, Sumatra şi în Caraibe.

La aceste altitudini, un microclimat special hrăneşte boabele cu un amestec ideal format din temperatură, lumină solară şi precipitaţii. Aroma subtilă, îmbogăţită cu note de ciocolată şi condimente, este însoţită de un conţinut de cofeină redus, care variază între 1 şi 1,7%.

Boabele Arabica Starbucks sunt diferite de boabele Arabica normale. Pentru fiecare etapă, facem tot posibilul pentru a ne asigura că boabele de cafea folosite îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate.

Cum facem acest lucru? Ne bucurăm că ai întrebat.

  1. Mergem acolo unde sunt cele mai bune boabe, adică SUS!

Boabele de calitate cresc la altitudini mari. Nopţile reci şi zilele calde creează boabe dense, care au arome mai complexe. Savurează-le în fiecare cană de cafea Starbucks.

Răzvan vă sugerează să încercaţi cafeaua de sezon, Starbucks Christmas Blend, mediu prăjită, ce include cafeaua rară maturată Sumatran, pentru a vă bucura de magia Crăciunului în fiecare dimineaţă.

  1. Susţinem toate etapele producerii cafelei

Dacă putem ajuta un fermier să cultive boabe şi mai bune, o facem. Orice fermier, de oriunde. Am dezvoltat centre de susţinere pentru fermieri peste tot în lume, unde agronomiştii Starbucks testează soluri, examinează mostre şi oferă sfaturi, gratuit, oricărui fermier are nevoie de ajutor.

  1. Suntem foarte exigenţi în privinţa recoltării

Culegem boabele de cafea doar atunci când sunt complet coapte. Roşii, coapte şi perfecte. Apoi le sortăm în mod repetat după mărime, culoare şi densitate. Toleranţa noastră pentru defecte? Zero. Unii oameni ar putea crede că este o obsesie. Noi o numim o cafea minunată.

  1. Ajutăm fiecare bob să-şi atingă potenţialul maxim

Fiecare bob de cafea cere o formulă de prăjire unică - un echilibru de temperatură şi timp - pentru a-şi atinge nivelul maxim de aromă, aciditate şi corp.

„Cafelele noastre sunt clasificate în trei tipuri de prăjiri - Starbucks® Blonde Roast, Medium Roast şi Dark Roast - astfel încât să puteţi găsi cu uşurinţă aroma şi intensitatea perfectă pentru gustul vostru”, spune Răzvan.

  1. Gustăm – din nou şi din nou şi din nou.

Degustăm mai mult de 1000 de ceşti de cafea pe zi pentru a verifica gustul superior cu care v-am obişnuit. Un lot de cafea este degustat de cel puţin de trei ori înainte de a fi aprobat.

Te aşteptăm în cafenelele Starbucks® să descoperi cafelele unice care sunt rezultatul boabelor de Cafea Arabica!

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: cafea