Ce s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre bani

  • 4367 afişări

Ce s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre bani

05 decembrie 2017

Galerie foto

Ce s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre baniCe s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre baniCe s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre baniCe s-a întâmplat cu fabuloasa avere a Casei Regale. De ce regele Mihai şi regina Ana nu au vorbit public despre bani

 

Regele şi Regina Ana nu au vorbit niciodată public despre bani orice discuţie pe această tema fiind tabu.


Pentru un rege, averea este propriul sau popor. Însă, nu de putţne ori s-a vorbit despre averea Majestăţii Sale Mihai I, despre palate, terenuri, conturi, lingouri de aur şi tablouri scumpe.

De la venirea lui Carol I, în 1866, şi până la îndepărtarea lui Mihai , pe 30 decembrie 1947, Domeniul Coroanei a ajuns să deţină proprietăţi cu adevărat impresionante. În 1948, imediat după alungarea Regelui, comuniştii au evaluat bunurile la o suma echivalentă, astăzi, cu 860 de milioane de dolari. Totul a fost confiscat.

Documentele publicate de comunişti în Monitorul Oficial, imediat după abdicarea forţată a Regelui, vorbesc despre 29 de palate şi castele, aproape patru milioane de acţiuni, zeci de clădiri şi cabane în toată România, cinci fabrici şi peste 15 mii de hectare de teren arabil. Două yahturi, aproape 137 de mii de hectare de pădure şi 708 medalii jubiliare şi monede de aur în greutate totală de circa 15 kg, se adaugă bunurilor luate de comunişti, consemnează protv.ro.

În presă, în cinematografie, dar şi în manualele de istorie, s-a acreditat ideea falsă că Mihai I a plecat din România cu tren ticsit cu valori, inclusiv cu tablouri scumpe.

În realitate, altfel a arătat viaţă în exil a familiei lui Mihai Întâi. Născut să fie rege, monarhul României a ajuns să trăiască la limita subzistenţei. Proaspăt căsătorit cu Ana de Bourbon, a locuit pe la rude, sau în chirie, şi abia în 1976 a reuşit să cumpere o casă, la Versoix, în Elveţia, pe care avea să o achite definitiv patru ani mai târziu.Că să îşi crească fetele, a făcut de toate. A cultivat zarzavaturi, trandafiri şi crizanteme, pe care le vindea vecinilor, apoi a crescut găini. A muncit, de asemenea, că pilot de încercare şi că broker.

Abia în 2001, statul român a decis să îi restituie o parte din avere.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: rege , avere