Actori celebri care nu au câştigat niciodată premiul Oscar

Actori celebri care nu au câştigat niciodată premiul Oscar

02 martie 2018

Un avantaj şi în acelaşi timp un mare dezavantaj al Cetăţii Filmului, este faptul că produce foarte mulţi actori buni. Unii sunt apreciaţi şi onoraţi cu premii, însă mulţi - precum cei 14 de mai jos, din păcate, deşi au fost nominalizaţi la Oscar, nu au primit nici până acum o statuetă aurie. Câţiva dintre ei sunt şi anul acesta nominalizaţi, nu eşti curios să ştii care?

Nominalizările la Oscar înseamnă un adevărat proces, pentru ca în final să ajungă minim cinci nume să participe la "marea noapte". Academia de Film din America înseamnă în jur de 6000 mii de oameni, iar fiecare votează categoria din care face parte: actorii votează actori, regizorii votează regizori şi toată lumea votează "cel mai bun film".

Apoi, un detaliu fascinant pentru timpurile moderne, voturile se numără manual, acest proces ajungând chiar şi la aproape 2000 de ore. Sortarea voturilor durează de obicei o săptămână, iar echipa care duce la bun sfârşit această sarcină este formată din cel puţin 10 oameni.

14 celebrităţi care au fost nominalizate la Oscar, dar nu au câştigat

 • John Williams- compozitorul stă în spatele unor producţii populare care au făcut istorie în industria cinematografică, printre acestea numărându-se E.T., Jaws, Indiana Jones şi seriile Star Wars. Williams a fost nominalizat pentru premiul Oscar de 51 de ori, având 46 de pierderi. În 2018 primeşte cea de-a 51 nominalizare pentru Star Wars: The Last Jedi.

 • Ralph Fiennes - Cunoscut pentru roluri precum cel din seria "Harry Potter" sau "Schindler's List" - un film care a trecut testul timpului, actorul care anul acesta schimbă prefixul şi face 50 de ani, a fost nominalizat la Premiile Oscar de două ori, însă nu a câştigat niciodată. Serios, talentat şi prezent în roluri versatile, Ralph Fiennes merită să primească o statuetă aurie, însa din păcate anul acesta nu este nominalizat.
 • Sigourney Weaver - Actriţa în vârstă de 62 de ani, cunoscută pentru filme oarecum "ciudate" precum seria "Alien" sau chiar "Avatar", Sigourney Weaver a fost nominalizată de trei ori la Oscar, însă nu a avut noroc până acum. Nu crezi că merită?
 • Cary Grant - Actorul care a frânt multe inimi din cauza rolurilor sale comice precum "An Affair to Remember" sau "To catch a thief", a fost nominalizat de doua ori la Oscar şi chiar dacă a decedat în 1986, nici pentru întreaga carieră nu a fost onorat post-mortem.

 • Peter O'Toole - Actorul cu cele mai multe nominalizări la Oscar din lista noastră, respectiv opt, a avut parte de multe roluri memorabile în viaţa sa, precum "Lawrence of Arabia" sau serialul "The Tudors". Din păcate, nici anul acesta, când face 80 de ani, nu o să se remedieze situaţia.
 • Tony Curtis - Cunoscut pentru filme precum "Some like it hot" sau "Sweet Smell of Success", nu a avut parte nici de statuete Oscar, nici de mai mult de o nominalizare. La fel ca şi în cazul legendei Cary Grant, nici Tony Curtis nu a primit un premiu după moartea sa din 2010.
 • Helena Bonham Carter - Helena este unică în Cetatea Filmului, iar alături de partenerul său Tim Burton şi de Johnny Depp alcătuiesc trio-ul cel mai ciudat, într-un mod excentric, care a existat vreodată la Hollywood. Până la vârsta de 45 de ani, Helena a fost nominalizată la Oscar de două ori, pentru rolurile din "The King's Speech" şi "The Wings of the Dove".
 • Michelle Williams - Cu toate că la prima vedere crezi că este o actriţă la început de drum, Michelle a strâns trei nominalizari până la vârsta de 31 de ani. "Brokeback mountain" sau "Blue Valentine" vă spun ceva? Dacă nu, poate filmul pentru care este nominalizată în 2012 o să vi se pară cunoscut "My Week with Marilyn". Dacă Marilyn Monroe nu a câştigat, poate o să o facă Michelle.
 • Johnny Depp - Pe Johnny Depp generaţia tânără îl ştie pentru faimosul rol din "Piraţii din Caraibe", însă 48 de ani nu a facut numai asta, deşi a primit o nominalizare pentru rolul lui Jack. "Edward Scissorhands" a primit până acum trei nominalizări la Oscar pentru roluri uşor fantastice, iar pe lângă cel de sus amintesc "Sweeney Todd" şi "Finding Neverland".

 • Brad Pitt - Anul 2012 este un an important pentru actorul Brad Pitt, asta deoarece vine cu a treia nominalizare la Oscar. Ce credeţi, vârsta de 48 de ani o sa îi aducă un Oscar acestui chip frumos? Dacă "Twelve Monkeys" şi "Benjamin Button" nu i-au adus o statuetă, poate are mai mult noroc cu "Moneyball".
 • Michelle Pfeiffer - Michelle a atins frumos vârsta de 53 de ani şi cu toate că cele trei nominalizări nu s-au finalizat cu un câştig, rolurile sale au fost mereu fermecătoare. Anii '90 au fost cei care i-au adus nominalizările despre care vorbesc, iar printre aceste roluri se numără şi cel din "Dangerous Liaisons".

 • Glenn Close - Dacă am avut un actor cu cele mai multe nominalizări, trebuie să existe şi o femeie, respectiv Glenn, cu şase. Din fericire pentru ea şi pentru fanii săi - nicidecum PETA (a jucat rolul Cruella de Vil), una dintre nominalizări este pentru ediţia de anul acesta, odată cu rolul din "Albert Nobbs". Un lucru pe care nu îl pot trece cu vederea este că restul de cinci nominalizări au fost în anii '80. Asta da revenire.
 • Annette Bening - Annette Bening a fost mereu genul de actriţă care a pus accent pe viaţa sa personală şi pe roluri importante, precum cele pentru care a fost nominalizată: "The Grifters", "American Beauty", "Being Julia" şi "The kids are alright".
 • Gary Oldman - Cu toate că are o experienţă vastă în Cetatea Filmului, Gary Oldman, în vârstă de 53 de ani, a primit la ediţia Oscar 2012 prima s-a nominalizare la Oscar. Vrei să ştii pentru ce rol? Ei bine, pentru "Tinker Tailor Soldier Spy". Mie una mi se pare cea mai haioasă denumire de film din acest an.Foto: wikipedia.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: actori , oscar , celebritati