Cine este Letizia Ortiz, noua regină a Spaniei!

  • 8008 afişări
Cine este Letizia Ortiz, noua regină a Spaniei!

Aşteptarea a luat sfârşit. Evenimentele din ultima perioadă au zguduit echilibrul Spaniei, dar acest lucru nu a împiedicat urmarea cursului firesc al vieţii, chiar dacă în această situaţie vorbim despre regalitate. Anunţul abdicării făcut de regele Juan Carlos nu a fost o surpriză pentru spanioli deoarece acesta milita pentru „reînnoirea monarhiei”. Fiul său, prinţul de Asturia, a devenit rege sub numele de Felipe al VI-lea. Odată cu acest anunţ, toată atenţia a fost îndreptată către Letizia Ortiz, actuala regină şi protagonista acestui articol.

În mod surprinzător, prinţesa nu are sânge albastru aşa cum te-ai fi aşteptat. Născută în anul 1972, Letizia provine dintr-o familie obişnuită, mama fiind infirmieră, iar tatăl jurnalist. Aşa se explică cariera de succes care a ajutat-o să îşi construiască o imagine de femeie independentă, câştigând simpatia spaniolilor. Faptul că am locuit în Spania timp de un an m-a ajutat să înţeleg şi să observ cum gândesc spaniolii, ce afinităţi au şi ce anume apreciază la prinţesa Letizia.

Absolventă a Facultăţii Complutense din Madrid, una dintre cele mai bune centre universitare din lume, Letizia şi-a urmat visul, acela de a lucra în presă. Pasiunea pentru presa scrisă a propulsat-o acolo unde îşi dorea să ajungă: în televiziune. A fost reporter pentru postul CNN+, urmând ca mai apoi să devină prezentatoare. După această ascensiune, Letizia s-a alăturat postului TVE, rămânând fidelă mass-mediei spaniole.

 

Schimbând registrul, Letizia este o persoană sinceră, care nu se sfieşte să vorbească despre trecutul ei. Înainte de a intra sub vizorul presei, ea a fost căsătorită timp de un an cu Alfonso Guerrero, unul dintre profesorii săi de la facultate, cu care avea o relaţie de aproape zece ani. Căsătoria cu acesta nu a reprezentat un impediment pentru relaţia cu prinţul Felipe deoarece atunci când s-au cunoscut, Letizia divorţase şi reuşise să se detaşeze de trecutul tumultuous. Oricum ar fi criticată de presă, în ochii conaţionalilor, Letizia rămâne aceeaşi prezenţă charismatică din spatele pupitrului de ştiri.

Cei doi s-au cunoscut în anul 2002, dar şi-au oficializat relaţia în anul 2003. Prinţul Felipe a fost cel care a decis să ascundă faptul că formează un cuplu,  până la anunţul oficial al logodnei. Chiar dacă se completează unul pe celalalt, prinţul a reuşit să o îndrume pe soţia lui către valorile promovate de familia regală. Tot el a fost care a încercat să o pondereze, atunci când prinţesa a căzut în capcana jurnaliştilor care o agasau cu întrebări referitoare la cererea în căsătorie.

Prinţesa Letizia şi prinţul Felipe sunt părinţii a două fetiţe, Leonor în vârstă de nouă ani şi Sofia, în vârstă de şapte ani.

Atunci când credeam că nimic nu poate umbri armonia de la palatul Zarzuela, un eveniment nefast a reuşit să dezechilibreze imaginea pe care şi-o construise de-a lungul timpului, cu toate că spaniolii nu îi recunoşteau încă statutul de prinţesă. Sora Letiziei, Erika, s-a sinucis în anul 2007. Acesta a fost evenimentul care a produs declicul deoarece prin declaraţia  făcută a câştigat simpatia şi admiraţia celor prezenţi. Dacă până în acel moment nu era acceptată ca membră a familiei regale, odată cu discursul susţinut la ceremonia de înmormântare, prinţesa a emoţionat întreaga suflare spaniolă.

Un an mai tarziu, prinţesa a suferit o operaţie la nas, fapt care a condus la multe speculaţii din partea presei. A ştiut cum să gestioneze această situaţie şi a reuşit să îşi păstreze imaginea impecabilă.

Cu o simplitate de invidiat, Letizia este un etalon de eleganţă şi graţie specific spaniolă. Cum era de aşteptat, viitoarea regină rămâne fidelă designerilor spanioli, care îi creează ţinute apreciate de criticii de modă. Stilul clasic, atemporal o caracterizează pe viitoarea regină care optează pentru rochii din materiale preţioase, fluide – mătase, voal, dantelă –  evidenţiindu-i astfel silueta delicată.

Viaţa Letiziei Ortiz nu se rezumă doar la prestigiu, evenimente de caritate sau ţinute elegante. Noul statut, cel de regină, o determină pe Letizia Ortiz să îşi asume rolul de soţie discretă. Potrivit presei spaniole, care abundă în materiale pe acest subiect, ziua de 19 iunie 2014 va fi consemnată în istoria Spaniei drept  momentul în care prinţul moştenitor Felipe de Asturias a fost proclamat rege.

În galeria foto regăsiţi imagini cu cele mai importante momente din viaţa Letiziei Ortiz.

Foto: Mediafax, Hepta.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!