Cum arăta prima femeie care a primit titlul Miss România în 1928

  • 326 afişări
07 decembrie 2017
Cum arăta prima femeie care a primit titlul Miss România în 1928

Galerie foto

Cum arăta prima femeie care a primit titlul Miss România în 1928 (galerie foto)Cum arăta prima femeie care a primit titlul Miss România în 1928 (galerie foto)Cum arăta prima femeie care a primit titlul Miss România în 1928 (galerie foto)Cum arăta prima femeie care a primit titlul Miss România în 1928 (galerie foto)

În perioada interbelică au avut loc două concursuri Miss România, unul dintre ele fiind organizat de revista “Realitatea Ilustrată”, afiliat la Miss Universe, iar celălalt de revista “Ilustraţiunea Română”, afiliat la Miss Europe.

Marioara Ganesco este celebră pentru deţinătoarea titlului Miss România din anul 1928, devenind astfel prima femeie desemnată cu acest titlu. De altfel, a fost declarată şi La Plus Belle Femme d´Europe, în concursul de la Paris, scrie Adevărul.

Se ştie despre ea că locuia în Constanţa la momentul la care a câştigat concursul şi că obişnuia să înoate. Nu a participat în 1929 la concursul de Miss Universe din Galveston, Texas, reprezentanta României fiind câştigătoarea din acel an, Magda Demetrescu.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!