Cum arată principesa Karina, care l-a înlocuit pe Nicolae la succesiunea tronului României

  • 7406 afişări
06 decembrie 2017
Cum arată principesa Karina, care l-a înlocuit pe Nicolae la succesiunea tronului României

Galerie foto

Cum arată principesa Karina, care l-a înlocuit pe Nicolae la succesiunea tronului RomânieiCum arată principesa Karina, care l-a înlocuit pe Nicolae la succesiunea tronului RomânieiCum arată principesa Karina, care l-a înlocuit pe Nicolae la succesiunea tronului RomânieiCum arată principesa Karina, care l-a înlocuit pe Nicolae la succesiunea tronului României
 
Casa Regală a României trece în aceste zile prin clipe de cumpănă, odată cu înrăutăţirea stării de sănătate a Regelui Mihai, dar şi printr-un scandal care ştirbeşte din seriozitatea şi solemnitatea momentului.
 
Nicolae, nepotul regelui - exclus în 2015 din linia de succesiune - nu a fost lăsat să-şi vadă bunicul. A fost dat afară într-un incident fără precedent, din care nu a lipsit agresiunea. Două comunicate au parvenit între timp de la Casa Regală, iar alte două, în replică, de la Nicolae. Însăşi mama lui Nicolae, Principesa Elena, a luat prin surprindere opinia publică blamând gestul fiului ei.   
Principesa Elena a României s-a născut pe 15 noiembrie 1950, la Lausanne. Este a doua fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, fiind a doua în linia de succesiune la Tronul României.
În 1982, Principesa Elena s-a căsătorit cu Robin Medforth-Mills, tatăl copiilor ei, Nicolae şi Elisabeta-Karina. Profesor de geografie la Universitatea Durham şi fost oficial la ONU, Robin Medforth-Mills a murit în 2002. 
Fiul său, Nicolae, născut la Geneva, în 1985, şi-a împărţit primele 18 luni de viaţă între Anglia şi Sudan.
În 1989, anul revoluţiei române, s-a născut fiica Principesei Elena, Elisabeta-Karina.
Este a treia în linia succesorală, după Principesa Margareta şi Principesa Elena (mama sa). Nu are oficial titlul de Principesă.
Potrivit normelor care guvernează existenţa Casei Regale a României, soţii şi copiii Alteţelor Lor Regale Principesele României nu dobândesc automat vreun titlu princiar. Astfel de titluri pot fi acordate prin voinţa Regelui, aşa cum este cazul Principelui Radu al României, soţul Principesei Moştenitoare Margareta a României.
Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills a vizitat România şi a avut şi câteva apariţii publice, cum ar fi cea de Crăciun din anul 2012, când şi-a petrecut sărbătoarea Naşterii Domnului la Castelul Regal de la Săvârşin.
FOTO: romaniaregala.ro
 
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: karina , nicolae , casa regala