Cum se făceau biscuţii Eugenia în anii ’40! Ce conţinea reţeta originală - FOTO

  • 948 afişări
31 octombrie 2018
Cum se făceau biscuţii Eugenia în anii ’40! Ce conţinea reţeta originală - FOTO

Galerie foto

Cum se făcea biscuţii Eugenia în anii ’40! Ce conţinea reţeta originalăCum se făcea biscuţii Eugenia în anii ’40! Ce conţinea reţeta originalăCum se făcea biscuţii Eugenia în anii ’40! Ce conţinea reţeta originală


Primele produse „Eugenia” au fost fabricate la Constanţa la sfârşitul anilor ’40.

Chiar dacă „eugeniile” se produceau la nivel industrial, ele erau fabricate din ingrediente naturale, iar termenul de valabilitate era de şapte zile. Pe ambalaj se preciza că au în compozitie doar unt, cacao, zahăr, rom şi ouă.  

Prima Doamna a Republicii Socialiste România de atunci, Elena Ceauşescu, se declara o iubitoare de eugenii, pasiune culinara împartăşita şi de copiii ei.

Tot procesul de fabricaţie era unul manual, iar crema era întinsă de muncitoare cu o spatulă, apoi biscuiţii erau lipiţi şi împachetaţi în ambalajul celebru. Muncitoarele puteau gusta din desert doar în pauzele de masă, după ce-şi terminau treaba.

Reţeta originală:

Ingrediente pentru biscuiţi: 300 gr faină, 4 linguri smântână, 100 gr migdale macinate, 1 ceaşcă zahar pudra, coaja de la o lamâie, 300 gr unt, 300 gr zahar, 1 praf de sare, 1 plic zahar vanilat şi 8 galbenuşuri.
 
Ingredientele pentru crema de ciocolată: 100 gr unt, 100 gr zahăr, 3 linguri cacao, 1 ou, 4 linguri de lapte şi o fiolă de esenţă de rom.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: biscuiti , eugenia , retete