Ideo ideis te aşteaptă acasă

Ideo ideis te aşteaptă acasă

Perioada: 18 August 2014 - 26 August 2014

Locatie: Alexandria/

În perioada 18-26 august, Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria te invită acasă, în locul întâlnirilor fericite.

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria continuă într-un ritm susţinut procesul de educaţie alternativă prin artă, început în 2006. În plus, începând de anul acesta, în structura festivalului, celor nouă trupe de liceeni din toată ţara li se alătură o a zecea trupă locală, iar secţiunea „Competiţie” devine „Spectacole de Teatru Tânăr”.

”În fiecare an când începem pregătirile pentru ediţia curentă, ne gândim cum putem să evoluăm, şi-atunci e timpul să evaluăm. Aşa am realizat că la Ideo Ideis e ca-n familie, fiecare învaţă de la ceilalţi şi îi învaţă pe ceilalţi la rândul său, şi-atunci a devenit clar că la Ideo Ideis nu există competiţie. De fapt, nu este vorba de o schimbare în structura festivalului, ci despre o formalizare a unui proces care se întampla deja natural, la nivel informal. Cele 10 trupe de liceeni nu concurează într-o competiţie în faţa unui juriu, ci joacă pe o scenă în faţa unor mentori.”, a declarat Andreea Borţun, co-preşedinte Ideo Ideis.

Campania de comunicare „Tu când mai ajungi pe-acasă?”, realizată de echipa festivalului, pune accent pe asemănările dintre relaţiile care se leagă între membrii unei familii şi cele dintre participanţii la festival.

Tot timpul, atât noi cât şi cei care participă la festival, vorbim despre întâlniri fericite, despre magia şi energia de la Ideo Ideis. Suntem ca o familie care se măreşte an de an şi în care fiecare membru învaţă constant ceva nou, e ajutat să crească, să-şi descopere şi să-şi pună în valoare calităţile, dar uneori familia te mai şi enervează. De exemplu, imediat ce ai părăsit casa părintească, fiecare conversaţie se încheie cu <tu când mai ajungi pe-acasă?>, şi de-aici a pornit campania de anul ăsta. De 9 ani suntem o familie, iar anul ăsta suntem familia cicălitoare care te cheamă acasă, la Alexandria între 18 şi 26 august.”  spune Alexandru Ion, co-preşedinte Ideo Ideis.

Marcel Iureş, preşedintele de onoare al Ideo Ideis, va urca şi anul acesta pe scena Casei de Cultură din Alexandria împreună cu George Mihăiţă, cu spectacolul ‘PĂI…DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE?’, de Cătălin Ştefănescu, după romanul “Moromeţii” al lui Marin Preda, în regia lui Alexandru Dabija.

La fel ca în fiecare an, Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria include opt secţiuni: Atelierele de Teatru Tânăr, Atelierele de Măiestrie, Spectacolele de Teatru Tânăr, Spectacolele de teatru profesionist, Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile Ideo Ideis şi evenimentele dedicate comunităţii din Alexandria (spectacolele de stradă, proiecţii gratuite de film, ateliere de dezvoltare personală pentru copii şi părinţi şi reprezentaţiile din cadrul terasei Conciato, spaţiul inaugurat anul trecut ca scenă de debut pentru studenţi sau tineri absolvenţi ai facultăţilor de teatru din România).

Programul complet al celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria va fi disponibil pe www.ideoideis.ro la începutul lunii august.

Comenteaza Am mai scris despre: festival , teatru