Goana după operaţiile estetice – 5 sfaturi utile de la specialişti

  • 248 afişări
10 decembrie 2018
Goana după operaţiile estetice – 5 sfaturi utile de la specialişti

Beatrice Popovici- Vîlcu, vine cu cateva sfaturi importante pentru femei. Iata ce spune general manager Romger Medical, despre operaţiile estetice si, in special, despre operaţiile de implant mamar.
 
1. Informează-te!
 
Într-o intervenţie chirurgicală este foarte importantă relaţia doctor-pacient şi tot procesul de informare, de asumare şi conştientizare a avantajelor şi riscurilor unei operaţii estetice. 
 
Pacienta trebuie să ştie ce presupune o intervenţie estetică, indiferent de natura ei, şi care sunt toţi paşii de urmat înainte şi după efectuarea operaţiei. Spre exemplu, în cazul unei operaţii de mărire a sânilor, e necesar ca pacienta să ştie ce tip de implant se va folosi, dacă este omologat şi ce garanţie oferă în caz de ruptură, contractura capsulară, serom, etc, ce studii au protezele, cum se tratează infecţiile la locul inciziei, cât durează procesul de recuperare şi de ce trebuie să poarte bustiera medicală postoperator.
 
2. Optează pentru calitate
 
Atunci când luăm în considerare operaţia de mărire a sânilor, e de preferat să optăm pentru implanturi despre care avem suficiente informaţii. Nu strică o trecere prin studiile de specialitate, despre siguranţa şi eficienţa implanturilor. Cred că este important să te asiguri ca implanturile sunt omologate de Ministerul Sănătăţii şi să optezi pentru un brand care oferă siguranţă. În plus, cu cât o companie este mai veche pe piaţă, cu atât are mai multe studii în dezvoltarea noilor produse, fiind preocupată de îmbunătăţirea şi extinderea gamei.
 
3. Alege implanturi care oferă certificat de garanţie
 
Aş recomanda femeilor care sunt interesate de operaţia de mărire a sânilor să pună accent şi pe garanţie. Spre exemplu, Mentor, lider mondial în producţia de implanturi cu silicon, înlocuieşte gratuit proteza în caz de ruptură confirmată, pe toată durata de viaţă a pacientei, pentru orice model de implant din gama sa. Chiar dacă pacienta are operaţia făcută în SUA, Japonia sau oriunde în lumea asta. Pacientele care optează pentru protezele Mentor sunt înrolate automat în sistemul de garanţie, nu e nevoie să urmeze ele o procedură de înregistrare.  
 
4. Rutina de îngrijire 
 
Este foarte important că după operaţie să fie purtată bustieră elastică adaptată noilor dimensiuni. Aceasta are rolul de a stabiliza implantul mamar şi de a preveni ridicarea acestuia, reducând tensiunea de pe cicatricile nou formate. 
 
5. Efortul fizic
 
Revenirea acasă şi procesul de recuperare nu trebuie omis, întrucât vindecarea este un proces gradual. Pentru operaţiile de mărire a sânilor, evitaţi ridicarea lucrurilor deasupra capului timp de o lună. Este interzis să practicaţi sport timp de o lună, iar după acest interval puteţi relua activitatea fizică treptat.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: implant mamar , operatii estetice