Jurnalista Paula Rusu trăieşte doar cu un plămân. A aflat înainte de nuntă că are TBC

  • 910 afişări
Jurnalista Paula Rusu trăieşte doar cu un plămân. A aflat înainte de nuntă că are TBC

18 septembrie 2018

În urmă cu doi ani a început calvarul pentru Paula Rusu. Jurnalista a aflat că suferă de tuberculoză şi a rămas fără un plămân. 

„Trăiam aceeaşi convigere, tuberculoza nu e eradicată. Tuberculoza m-a costat un plămân, este preţul pentru o viaţă în care simt că pot să schimb ceva. S-a dus un plămân, ăsta este de fapt lucrul cel mai nenatural, nu trebuia să se întâmple. Medicul mi-a spus că plămânul meu arată mai rău ca unul din Mexico City, când am intrat în operaţie mi-au spus că dacă există o şansă să salvăm, o să o facă”, a povestit Paula Rusu la Kanal D.

Galerie foto

Paula RusuPaula RusuPaula RusuPaula Rusu

Paula Rusu a povestit cum s-a schimbat viaţa ei după operaţia de extripare a plămânului: “Nu mai am aceeaşi rezistenţă fizică, dar plămânul este un organ foarte prietenos cu posesorul lui, pentru că e capabil, chiar şi atunci când rămâne unul singur, dacă-l munceşti suficient, dacă faci exeerciţiu fizic suficient, să se dilate aşa încât să ocupe şi locul gol. E un balon. Exersat, el devine tot mai rezistent. Nu mai pot să alerg şi mă dor încheieturile, pentru că tratamentul a fost destul de sever. Durerile de articulaţii sunt acolo şi vor fi toată viaţa. Cel mai ate le simt pe cele de la degetele de la picioare. Mă lasă după ce încep să merg, dar le simt zilnic, însă ne-am împrietenit. Fă Rai din ce ai. Trebuie să te împrieteneşti cu ce eşti tu. N-am citit efectele adverse decât apoi. Eu m-am îmbolnăvit de cea mai comună formă de tuberculoză, cea rezistentă la antibiotic".

Cu trei săptămâni înainte de nuntă a aflat că suferă de TBC. De frică să nu se îmbolnăvească, mulţi invitaţi nu au mai mers la petrecere. Medicul a sfătuit-o să continue cu nunta: “Privind retrospectiv, nu-i judec. Atunci nu mi-a picat foarte bine. Sunt ardeleancă de la Reghin şi am făcut nunta la mine acasă. M-am pregătit, am făcut frumos pentru musafirii care vin. Le-am făcut nişte rezervări în nişte locuri minunate în care nu au mai ajuns niciodată. Şi de asta mi-a părut cel mai rău. Paradoxal, deşi au fost puşi în alertă, prietene de ale mele care lucrează în alte televiziuni au venit la nunta mea, deşi la vremea respectivă se ştia că Paula Rusu are tuberculoză ".

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!