Lucruri pe care trebuie să le faci pentru a nu avea regrete când ajungi la bătrâneţe

  • afişări
Lucruri pe care trebuie să le faci pentru a nu avea regrete când ajungi la bătrâneţe

12 decembrie 2016 Alexandra Necsoiu

Recent, o echipă de psihologi şi-a propus să afle care sunt lecţiile de viaţă ale oamenilor de peste 60 de ani cu privire la modul în care îşi trăiesc tinerii viaţa, greşelile pe care le fac şi care ar fi sfaturile vitale pe care le-ar oferi, după experienţa acumulată până acum. Deşi întrebarea pare simplă, răspunsurile s-ar putea să vă surprindă.

1. Oamenii spun mereu că trebuie să îţi alegi un loc de muncă unde să faci ceea ce îţi place, dar nu este cel mai bun sfat. Postul potrivit este jobul pe care îl iubeşti câteva zile pe lună, îl poţi tolera cele mai multe zile şi îţi permite să plăteşti în continuare facturile. Aproape nimeni nu are un loc de muncă care să îl mulţumească în fiecare zi.

2. Anii trec cât ai clipi. Nu te căsători la o vârstă fragedă, trăieşte-ţi viaţa, călătoreşte în cât mai multe locuri şi expermientează diferite lucruri. Fie că ai posibilităţi financiare sau nu, du-te oriunde îţi permiţi să mergi. Nu-ţi cheltui banii pe lucruri inutile. Vezi lumea! Uita-te prin ghiduri de călătorie şi alege un loc pe care ţi-ai dori să-l vizitezi. Pune-ţi în aplicare planul cât mai devreme.

3. Nu lua viaţa prea în serios. Chiar dacă lucrurile par întunecate şi fără speranţă, încercă să râzi de cât de ridicolă este viaţa.

4. Un prieten adevărat va veni în fugă chiar dacă este ora 2 dimineaţa. Toţi ceilalţi sunt doar cunoştinţe.

5. Cea mai importanta persoană din viaţa ta este persoana care a fost de acord să împartă viaţa cu tine. Trateaz-o ca atare!

6. Copiii cresc foarte repede. Profitaţi din plin de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie!

7. Nimeni nu moare niciodată dorindu-şi să fi lucrat mai mult. Munceşte din greu, dar pune pe primul plan timpul petrecut cu familia şi prietenii.

8. S-ar putea să ai o viaţă lungă sau să trăieşti puţin, nu se ştie. Ai grijă de tine în tinereţe ca să nu regreţi la bătrâneţe.

9. Dacă vă simţiţi copleşit de viaţă, trebuie doar să vă întoarceţi la momentul prezent şi să savuraţi tot ceea ce este frumos şi reconfortant. Respiră adânc şi relaxează-te.

10. Mănâncă şi fă exerciţii fizice ca şi când ai fi un pacient cu diabet zaharat, bolnav de inimă sau cu un accident vascular cerebral. Astfel nu vei deveni niciodată unul.

11. Trăim o singură viaţă. Nu te trezi la 60 de ani că nu ai realizat tot ce ţi-ai dorit.

12. Nu luaţi sfatul altcuiva ca pe un crez. Puteţi cere sfaturi de la cineva de încredere, dar luaţi propria decizie.

13. Nu vă ataşaţi de lucruri materiale, nu investiţi în obiecte, cheltuiţi-vă timpul şi banii pe experienţe de viaţă.

14. Apreciaţi lucrurile mici. Se pare că astăzi persoanele tinere aleargă după satisfacţii imediate. Învăţaţi să apreciaţi lucrurile cu adevărat importante. În loc să trimiţi un mesaj text, ridică telefonul şi sună-ţi mama. Vor fi momente în care îţi vei dori să o mai poţi face, dar nu va mai fi posibil.

15. Gelozia distruge relaţiile. Încrederea în partener este vitală pentru buna funcţionare a relaţiei.

16. Dacă aveţi un vis ce pare imposibil, încercaţi să-l realizaţi orice ar fi. Va deveni din ce în ce mai greu de realizat pe măsură ce îmbătrâneşti şi devii responsabil de alte persoane.

17. Când întâlneşti pe cineva pentru prima oară, opreşte-te pentru un moment şi dă-ţi seama că nu ştii nimic despre acea persoană. Nu mai judeca oamenii din jur după rasă, sex, vârstă sau haine. Las-o baltă! Aceste ipoteze sunt limitative.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: viata , experienta , batranete , sfaturi