Fotomodele din România, celebre peste hotare

  • 31121 afişări
17 octombrie 2012 Georgiana Mitroi Redactor
Fotomodele din România, celebre peste hotare

Sunt celebre, frumoase şi apreciate pentru corpurile lor cu măsuri ideale. Sunt cele mai de succes fotomodele din România, cele pentru care prezentări pentru Chanel sau Alexander McQueen fac parte din rutina din fiecare primăvară şi toamnă.

Diana Dondoe

S-a născut în Craiova, pe 22 decembrie 1982, iar în lumea modei a fost adusă de către Giani Portmann, un model scout plecat la vânat pe străzile ţării noastre.

Şi-a făcut debutul în modă în anul 2002, prin prezentările pentru  Prada, Balenciaga şi Miu Miu din cadrul Săptămânilor modei de la Paris şi Milano. Doua luni mai tarziu a aparut în primul pictorial de modă din carieră, fiind fotografiată de Juergen Teller pentru revista W.

A apărut în calendarul Pireli, a realizat pictoriale pentru reviste precum Vogue, i-D, sau W şi a prezentat pentru unele dintre cele mai mari case de modă, printre care, Alexander McQueen, Chanel, Hermes, Lanvin, Louis Vuitton şi Yves Saint Laurent.

De-a lungul timpului a fost imainea Oscar de la Renta, Jean Paul Gaultier, Prada, Dona Karan, Moschino şi La Perla.

Deşi a ajuns la o vârstă critică pentru modele, 30 de ani, anul 2012 o găseşte pe Diana Dondoe defilând pe podiumuri la cele mai importante Săptămâni ale modei.

Diana Moldovan

Diana Moldovan s-a născut pe 13 martie 1987 în Sfântu Gheorghe iar debutul în lumea modei şi l-a făcut în 2006, la Săptânile modei de la New York şi Milano, unde a prezentat pentru Max Azria, Alice Roi, Rebecca Taylor şi Jil Sander.

La fel ca Diana Dondoe, şi Diana Moldovan a apărut în pictoriale ale celor mai importante reviste printre care Vogue şi Numero, iar Style.com îi dedică un articol "rising star of fall 2007".

La sfârşitul lui 2009 este fotografiată de către Terry Richardson iar în primăvara anului 2010 devine imaginea liniei de cosmetice Yves Saint Laurent. Pozează pentru catalogul Victoria Secret şi devine imaginea liniei de îmbrăcăminte a celebrului brand.

Prezentările pentru case de modă celebre trebuie şi ele menţionate printre reuşitele modelului român, printre acestea numărându-se Moschino Cheap&Chic, Luisa Beccaria, Max Mara, Moschino şi Roberto Cavalli.

Andreea Diconu

Andreea Diaconu s-a născut pe  28 martie 1991 şi la o vârstă foarte fragedă, în toamna lui 2005, a prezentat pentru Dolce & Gabbana şi Anna Molinari, imediat după aceea devenind imaginea campaniei publicitare YSL pentru parfumul ASIA.

A urmat apoi să pozeze pentru lookbook-ul Dolce & Gabbana şi pentru numeroase pictoriale.

A prezentat pentru aproape toate casele mari de modă şi a realizat pictoriale pentru reviste precum Vogue (Franţa, Korea, Nippon, Turcia), Teen Vogue, Harper's Bazaar.

Catrinel Menghia

Catrinel Menghia s-a născut pe 1 octombrie1985, la Iaşi şi a fost descoperită de Liviu Ionescu, directorul agentiei MRA. În anul 2002 a fost desemnată Modelul anului  în România, după care a urmat o carieră în străinătate, cu pictoriale pentru FHM, Cosmopolitan, Sports Illustrated, GQ sau Maxim. La scurt timp după aceea Catrinel prezenta pe cele mai importante catwalk-uri şi devenea imaginea Emporio Armani Underwear în întreaga lume. De asemenea, Catrinel a mai colaborat cu I.D Sarrieri, Triumph, Levi's, Bruno Manetti, Cotton Club, Calzedonia, Mariella Burani sau Lise Charmel. Catrinel locuieşte în prezent în Milano.

Mădălina Ghenea

Mădălina Ghenea este născută pe 8 august 1988 în Slatina însă la vârsta de 15 ani s-a stabilit în Italia. Deşi în prezent este cunoscută mai mult ca actriţă şi pentru relaţiile sale cu vedete, printre care Eros Ramazzotti, Leonardo DiCaprio şi Gerard Butler, Mădălina a debutat ca model şi a prezentat pentru importante branduri de modă italiene.

Irina Lăzăreanu

S-a născut pe 8 iunie1982 însă a părăsit România împreună cu familia ei când era mică, emigrând în Canada. Irina este cunoscută în întreaga lume şi are în CV prezentări pentru Chanel, Christian Lacroix, Fendi, Jean Paul Gaultier, John Galliano, Kenzo, Just Cavalli, Louis Vuitton, Emilio Pucci şi Balenciaga. Românca a fost aleasa de Karl Lagerfeld pentru a fi imaginea colectiei Paris-Monte Carlo a casei Chanel.

Elena Băguci

S-a născut în comuna Chirnogi, Calarasi însă în toamna anului 2005 s-a stabilit la New York.
A defilat pentru Valentino, Gucci, Chanel, Hermes, Versace, Givenchy, Marc Jacobs, Balenciaga, Giorgio si Emporio Armani, Jean Paul Gaultier sau Christian Lacroix.

Elena se poate lăuda şi cu pictoriale în cele mai importante publicatii din lume: Harper’s Bazaar (Grecia), Vogue (Rusia, Italia, Spania) sau Grazia (Italia).

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!