Trendul operaţiilor estetice din societate. Bun sau rău?

  • 477 afişări
Trendul operaţiilor estetice din societate. Bun sau rău?

01 martie 2016

Trăim într-o societate uneori obsedată de felul în care oamenii arată, dar în care femeile încă ascund faptul că simt nevoia să schimbe anumite lucruri la propria lor înfăţişare. Sunt femeile ruşinate să apeleze la operaţiile estetice? Se tem de anumite reacţii din partea celorlalţi? Cred că rudele sau prietenii vor încerca să le facă să se răzgândească? De ce apelează anumite femei sau vedetele atât de des la operaţii estetice?

Cele mai multe dintre femei apelează la această metodă nu pentru a-i impresiona pe cei din jur, ci doar pentru a-şi redobândi încrederea în sine.Într-o lume ideală ar trebui să învăţăm ce înseamnă iubirea de sine şi cum să trecem peste orice presiune din jurul nostru. In general insa, acest lucru nu se întâmplă. Oamenii nu apelează la operaţiile estetice pentru altcineva, ci pentru ei înşişi. De fapt, acesta este şi scopul acestor proceduri. Desigur că percepţia publică este total diferită pentru fiecare în parte şi pentru fiecare poveste în parte. Operaţiile estetice nu sunt definiţia unei schimbări radicale.

Persoanele care optează pentru o schimbare radicală de look vor fi cele care vor spune tuturor că au apelat la un doctor estetician. Însă acest lucru nu se întâmplă la cei care fac schimbări mici, necesare. În general, aceştia se tem că vor fi trataţi diferit şi nu vor ca oamenii să observe vreo schimbare la ei. Scopul este să schimbe ceva doar pentru ei. Se spune că percepţia asupra frumuseţii este subiectivă, dar acest lucru nu mai contează în momentul în care tu nu te simţi confortabil cu tine însuţi.

Astfel, medicul estetician devine un soi de psiholog spune dr. Ovidiu Grecu: „Chiar dacă la prima consultaţie avem prezent un psiholog care evaluează şi expune clar situaţia, între pacient şi medicul estetician se crează o relaţie de-a lungul întâlnirilor, intervenţiei şi a urmăririi evoluţiei intervenţiei. Este un lucru bun, pentru că pacienţii simt că au pe cine să conteze, dar şi o mare responsabilitate.” Lucru care este de la sine ceva bun şi de ajutor, dar nu din prisma faptului că ar putea trata lucrurile confidenţial. Ci pentru că poate contribui cu sfaturi asupra a ceea ce o persoană are cu adevărat nevoie atunci când se gândeşte să schimbe ceva la fizicul său.

Oamenii care vor să apeleze la operaţiile estetice trebuie să se gândească la acestea ca fiind o ajustare, nu o schimbare. Trebuie să existe siguranţa pe propriile decizii - factorul principal atunci când ne gândim, sau ne întrebăm, ce părere vor avea ceilalţi despre ceea ce vrem să facem. Operaţiile estetice nu există pentru a-ţi duce felul în care arăţi într-o extremă. Este, de fapt, o negociere cu tine însuţi şi cu medicul, negociere pe care trebuie să o susţii fiind stăpân pe tine, dar într-un final odată ce ai decis că ai nevoie de chirurgie estetică trebuie să înţelegi că lucrurile trec din sfera dorinţelor şi a visurilor în sfera unei ştiinţe medicale, care este de cele mai multe ori mai restrictivă decat visurile.

Să iei o hotărâre fermă în ceea ce priveşte un lucru pe care ţi-l doreşti fără ca el să fie un motiv de ruşine înseamnă să mergi mai departe, să renunţi la un lucru care te frământă pentru că nu vom avea niciodată parte de o lume fără obsesii legate de aparenţe. Practic, intervenţia pe care ţi-o doreşti, pentru tine, va fi unealta cu care tu poţi să controlezi un mediu care pare mai degrabă că vrea să te controleze. Este important însă să readucem în prim-plan faptul că operaţiile pot face şi bine, şi rău, în funcţie de poziţionarea aşteptărilor faţă de rezultate. De aceea este important să înţelegem avantajele, dezavantajele şi limitele, iar odată ce dorinţa devine clară, trebuie să domine şi raţiunea – iar aici intervine profesionalismul medicului.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!