Prăjitură cu nuci şi cafea

  • 564 afişări
Prăjitură cu nuci şi cafea

27 noiembrie 2014

Nucile sunt ideale pentru prevenirea bolilor de inimă. Această prăjitură aromată cu cafea şi nuci merge de minune pentru un weekend dulce de toamnă.

Număr de porţii: 12

Timp de preparare: 30 - 45 minute

Ingrediente:

Pentru prăjitură:

175 de grame de unt

175 de grame de zahăr pudră

3 ouă medii, bătute

175 de grame făină cu praf de copt, cernută

55 de grame de nuci, tăiate mărunt

1 lingură de cafea instant

Pentru glazură:

55 de grame de unt

225 de grame de zahăr pudră, cernut

1 lingură de lapte

1 lingură de cafea instant (nes)

Pentru decor:

85 de grame de nuci

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul în prealabil la 180 ° C.

Puneţi toate ingredientele pentru prăjitură într-un bol şi amestecaţi până compoziţia devine cremoasă, adăugaţi făina, nucile şi nesul.

Ungeţi două forme de prăjituri cu diametrul de 18 cm cu margarină, tapetaţi cu hârtie de copt, apoi turnaţi jumătate din compoziţie în fiecare tavă.

Daţi formele la cuptor timp de 25 - 30 de minute, apoi scoateţi-le, răsturnaţi prăjiturile pe un grătar metalic şi lăsaţi-le să se răcească.

Glazura: amestecaţi bine toate ingredientele pentru glazură, adăugaţi laptele şi nesul şi bateţi bine compoziţia.

Turnaţi un pic de glazură pe unul dintre blaturi şi acoperiţi cu celălalt blat, ca un sendviş.

Acoperiţi prăjitura rezultată cu glazura rămasă şi păstraţi un pic pentru decorul final.

Puneţi glazura rămasă într-un şpriţ şi decoraţi prăjitura pe margini cu glazură şi nuci.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: prajitura