Salată de vinete în stil marocan

  • 1129 afişări
07 februarie 2015
Salată de vinete în stil marocan

Zaalouk este o salată marocană pe bază de vinete, cu roşii şi condimente, care se poate consuma călduţă sau rece, fie ca antreu, alături de pâine proaspătă, fie alături de o friptură.

Număr de porţii: 4

Ingrediente:

3 vinete mari

2 căţei de usturoi

4 linguri de pătrunjel

3 - 4 linguri de suc de roşii gros

4 linguri de ulei

chimen, boia de ardei, sare şi piper după gust

o lămâie

Mod de preparare:

Vinetele se coc, pe flacără sau în tavă acoperită cu folie de aluminiu, în cuptor. Vinetele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi mici.

Uleiul se pune într-o tigaie la încins şi se călesc bucăţile de vinete. Se adaugă usturoiul şi două linguri de pătrunjel tăiat mărunt, se mai călesc legumele câteva minute, se adaugă sucul de roşii proaspăt.

Se adaugă condimentele şi se mai lasă la foc mic timp de câteva minute, până devine aproape o pastă. Se presară restul de pătrunjel verde (se poate folosi şi coriandru verde).

Se scoate într-un bol şi se decorează cu bucăţi de lămâie.

Sursa: Mediafax

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: zaalouk , maroc , retete , rosii , legume