Sfârşitul tragic al actriţei din "Ecaterina Teodoroiu". Ce s-a întâmplat cu Stela Furcovici

  • 13865 afişări
Sfârşitul tragic al actriţei din "Ecaterina Teodoroiu". Ce s-a întâmplat cu Stela Furcovici

18 ianuarie 2018

Galerie foto

Sfârşitul tragic al actriţei din "Ecaterina Teodoroiu". Ce s-a întâmplat cu Stela FurcoviciSfârşitul tragic al actriţei din "Ecaterina Teodoroiu". Ce s-a întâmplat cu Stela FurcoviciSfârşitul tragic al actriţei din "Ecaterina Teodoroiu". Ce s-a întâmplat cu Stela FurcoviciSfârşitul tragic al actriţei din "Ecaterina Teodoroiu". Ce s-a întâmplat cu Stela Furcovici
 
Primul ei rol a fost cel al Ecaterinei Teodoroiu (n.r. eroina din Primul Război Mondial, care a murit pe front, la doar 23 de ani), rol pentru care s-au luptat peste 200 de actriţe, printre care nume mari precum Aimee Iacobescu, Irina Petrescu şi Violeta Andrei.
 
“Dar m-am oprit la ea. Fără să o cunosc. O remarcasem într-o poză şi am chemat-o la probă. Semăna foarte bine, temperamental, cu Ecaterina Teodoroiu, despre care mă documentasem un an întreg. Stela Furcovici nu era actriţă, era «tinereancă». A fost ca un argint viu. Nestatornică. Tonică. Explozivă. Un spirit de revoltă o frământa mereu”, povestea regizorul Dinu Cocea în “Jurnalul National”.
 
Actriţa Stela Furcovici a rămas în amintirea tuturor cu rolurile din “Ecaterina Teodoroiu” (1978), “Iancu Jianu, haiducul” (1981) şi “Iancu Jianu, zapciul” (1980) şi avea toate şansele să ajungă un nume mare în cinematografia românească şi, de ce nu, în cea de peste hotare. 
Pe 30 noiembrie 2000 şi-a găsit sfârşitul. Cu câteva luni înainte să împlinească 47 de ani, actriţa a fost implicată într-un accident de circulaţie pe una dintre străzile oraşului Turda. A încercat să traverseze neregulamentar, iar eşarfa de la gâtul ei a fost prinsă de oglinda retrovizoare a unei maşini, iar ea a fost trântită la pământ. Impactul a fost extrem de dur, actriţa suferind o fractură craniană. A murit în ambulanţă, în drum spre spital.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: actrita , ecaterina