Cum arăta România în urmă cu 82 de ani? Vezi aceste fotografii de arhivă

  • 1080 afişări
26 mai 2016
Cum arăta România în urmă cu 82 de ani? Vezi aceste fotografii de arhivă

România de altădată, descoperită în fotografiile de arhivă, este una simplă, dar totodată bogată. În anul 1933, apărea sub semnătura fotografului Kurt Hielscher un album de fotografii cu surprindeau imagini de poveste ale unei Românii complet diferite, aproape neatinse, o Românie a oamenilor simpli, fără prea multe griji ale zilei de mâine. 

Hielscher spunea că în anul 1931 a fost invitat de către Guvernul român să călătorească în România şi să realizeze un album fotografic, aşa cum făcuse pentru Germania, Spania, Italia şi Ţările Nordice. Elementul surprinzător a fost când un scriitor cunoscut l-a întrebat de ce îşi pierde timpul cu o astfel de lucrare şi, mai ales, ce o să găsească deosebit în România.

Fascinat de tradiţiile româneşti, Hielscher spunea atunci că: Dar pe lângă mulţumirea pe care am simţit-o, lucrând, m-a cuprins şi durerea că întreg poporul român este ameninţat de un duşman crunt, căci de cultura acestei ţări binecuvântate de soare se apropie norii grei ai Occidentului: praful civilizaţiei care înăbuşe orice viaţă plină de coloare. Aşa îşi pierde treptat, un popor cu simţ artistic, străvechea sa înfăţişare.

Mai multe imagini cu ţara noastră poţi vedea pe site-ul Muzeuldefotografie.ro. Descoperă în imaginile de mai jos România fotografiată de Kurt Hielscher acum 82 de ani!

Galerie foto

Cum arăta România în urmă cu 82 de ani? Vezi aceste fotografii de arhivă.Cum arăta România în urmă cu 82 de ani? Vezi aceste fotografii de arhivă.Cum arăta România în urmă cu 82 de ani? Vezi aceste fotografii de arhivă.Cum arăta România în urmă cu 82 de ani? Vezi aceste fotografii de arhivă.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!