Azi, Ideo Ideis vine la Bucureşti!

Azi, Ideo Ideis vine la Bucureşti!

Perioada: 21 Noiembrie 2014 - 14 Noiembrie 2014

Interval orar 19.00 - 02.00

Locatie: Bucureşti/ ArCuB

 

În această seară, Ideo Ideis ne invită la Noaptea Teatrului Tânăr, pentru prima dată în Bucureşti! Evenimentul va fi găzduit de ArCuB şi va avea loc între orele 19:00 şi 02:00.

Noaptea Teatrului Tânăr, un concept special creat pentru tinerii bucureşteni, reprezintă un concentrat de Ideo Ideis. Cele 9 zile de festival se comprimă astăzi într-o singură noapte. 

Pentru prima dată, toate elementele care fac din Alexandria un loc magic în fiecare vară  - adolescenţi, teatru, muzică, artă, educaţie alternativă, mentorship - se reunesc într-un singur eveniment în Bucureşti. 

Cu scopul comun de a oferi cât mai multor tineri acces liber la cultură,  a fost creat astfel un eveniment inspirat de realitatea tinerilor din Bucureşti. 

Noaptea Teatrului Tânăr îşi propune, într-o manieră cât mai relaxată, să le arate adolescenţilor că teatrul poate fi tânăr, iar cultura poate fi cool.

“Pentru mare parte din adolescenţii urbani, teatrul rămâne în continuare o noţiune învechită sau elitistă. Conceptul evenimentului din Bucureşti îşi propune să aducă puştimea bucureşteană mai aproape de un teatru viu, de un teatru tânăr care le vorbeşte pe limba lor. Piesele care ajung an de an la Ideo Ideis reinterpretează constant concepte clasice, aducându-le aproape de ei înşişi şi de lumea în care trăiesc. Teatrul de la Ideo Ideis nu este un teatru învechit, ci din contră unul care se updatează constant şi care îşi dă refresh de la an la an.” (Andreea Borţun, Co-Preşedinte IDEO IDEIS)

”Ne gândeam de ceva vreme să facem un eveniment în Bucuresti şi ne doream ca experienţa de la Alexandria să fie accesibilă cât mai multor tineri. Parteneriatul cu BRD ne-a ajutat să realizăm lucrul ăsta mai repede decât ne aşteptam. Am gândit împreună evenimentul şi cred că am reuşit să includem în el cele mai importante elemente din Ideo Ideis. ” (Alexandru Ion, Co-Preşedinte IDEO IDEIS) 

Noaptea Teatrului Tânăr include spectacole de teatru, o serie de evenimente conexe dedicate procesului de educaţie alternativă şi îi are ca invitaţi speciali pe câţiva dintre membrii familiei Ideo Ideis. 

În cadrul evenimentului, veţi putea vedea 3 dintre spectacolele de teatru tânăr de la ultima ediţie a festivalului: 5 nuanţe de negru (trupa Domino, Râmnicu Vâlcea), ampiticipecreier.com (trupa Atelierul de Teatru, Botoşani) şi Clasa noastră (trupa AS, Bucureşti).

Programul detaliat al evenimentului este disponibil pe site-ul oficial Ideo Ideis şi pe pagina de Facebook a festivalului.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

 

 

 

 

Comenteaza Am mai scris despre: teatru tanar , eveniment , bucuresti , noapte