Ce să faci în ziua de Crăciun ca să ai noroc tot anul

  • 450 afişări
Ce să faci în ziua de Crăciun ca să ai noroc tot anul

25 decembrie 2017

Românii au tradiţii care se păstrează din moşi-strămoşi. Nici sărbătoarea Crăciunului nu a rămas fără astfel de obiceiuri pe care oamenii care vor să aibă noroc în anul care vine trebuie să le respecte. Citeşte în continuare ce ar trebui să faci în dimineaţa de Crăciun pentru a-ţi merge bine în 2016.

Se spune că dacă vrem să ne meargă bine în anul care vine, trebuie să mâncăm peşte la micul dejun din ziua de Crăciun. Tradiţia spune că omul care va gusta din peşte va fi sprinten precum acesta în momentele dificile din viaţă.

Un ritual care aduce noroc dacă este practicat în dimineaţa de Crăciun este acela al apei norocului. Înainte de micul dejun, femeia din casă stropeşte toate încăperile locuinţei, cu excepţia băii, cu o apă pregătită special. Acest lichid norocos conţine agheasmă, amestecată cu levănţică, mentă şi muşcată. Dacă familia a fost copleşită de necazuri în anul care trece, atunci acest ritual trebuie repetat şapte zile la rând. 

Se mai spune, totodată, că prima persoană care trebuie să ne calce pragul este un bărbat brunet. De ce? Din vremuri îndepărtate, acesta este considerat un semn bun, asociat cu norocul în casă şi în viaţă. Dacă bărbatul care intră în casă este roşcat, înseamnă că anul viitor va fi plin de necazuri, iar dacă prima dată intră în casă o femeie, problemele financiare şi în căsnicie nu ne vor da pace. 

În niciun caz să nu spălaţi vasele în ziua de Crăciun. Farfuriile în care am mâncat la masa de Crăciun se spală a doua zi, iar apa în care le-am spălat se spune că trebuie dată animalelor, pentru a le ocroti de deochi. 

În ziua de Crăciun nu se mătură şi nu se aruncă gunoiul până a doua zi, pentru a avea spor în muncă. Atunci când ducem gunoiul trebuie să spunem: „Nu arunc gunoiul, ci arunc tot ce este rău în viaţa mea”

Sursa

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: craciun , obiceiuri , familie