Charity Ball, de Halloween

Charity Ball, de Halloween

Perioada: 25 Octombrie 2014 - 25 Octombrie 2014

Locatie: Bucureşti/ Palatul Parlamentului

În acest an Asociaţia OvidiuRo împlineşte 10 ani, iar Halloween Charity Ball are loc la Palatul Parlamentului, sâmbătă, 25 octombrie.

Halloween Charity Ball va reuni, pe 25 octombrie, personalităţi din mediul de afaceri, politicieni, ambasadori, reprezentanţi ai mass media şi ai societăţii civile. 

Evenimentul se adresează celor care cred în educaţie, vor să investească în viitorul copiilor săraci din România şi, de asemenea, vor să petreacă o seară minunată alături de oameni cu aceleaşi valori.

Tema Halloween Charity Ball din această toamnă îi va fascina cu siguranţă pe participanţi, care au ocazia să se costumeze în personajele sau actorii lor preferaţi de la Hollywood, trăind împreună, timp de o seară, Magia Filmului.

Balul din acest an este cu atât mai important cu cât Asociatia OvidiuRo, fondată de Leslie Hawke şi Maria Gheorghiu, sărbătoreşte 10 ani de când schimbă destinul a mii de copii săraci.

Fondurile strânse în seara balului vor susţine continuarea programului Fiecare Copil în Grădiniţă, lansat în 2010. Acesta a crescut spectaculos rata de înscriere şi prezenţă a celor mici la grădiniţă, pas fără de care copiii nu au şansa de a se adapta mai târziu în şcoală.

Gazdele evenimentului sunt vedeta PRO TV Amalia Enache şi Dragoş Bucurenci, trainer şi consultant de comunicare. Cei doi vor urca pentru prima data pe scenă împreună. 

Tema vestimentară din acest an este Magia Filmului, iar cei prezenţi au la fel de multe opţiuni pe câte producţii cinematografice şi actori celebri există. Cofondatoarea OvidiuRo Leslie Hawke spune că a aflat de câteva costume inedite, printre care cineva vrea sa vină în postura de Statuetă Oscar, însă crede că mulţi vor opta pentru personaje faimoase sau actorii care le-au dat viaţă pe marele ecran.

La rândul ei, Amalia Enache spune că ea crede în educaţia timpurie cu tot ce presupune ea: atenţia la abilităţile copilului, disciplina, învăţatul atâtor lucruri noi şi obişnuinţa pe care cei mici o deprind pentru a trăi într-o comunitate.

Şi mai crede că dreptul acesta nu trebuie să ocolească niciun copil. „Din acest motiv cred în misiunea OvidiuRo şi îi sunt alături de ani buni. Cred că între un copil care are parte de educaţie timpurie şi unul care nu are e o diferenţă la fel de mare ca între un om căruia i se vorbeşte şi unul care este ignorat de toţi ceilalţi. Nu vreau să ne mai ignoram unii pe alţii. Ce prilej minunat e Balul de Halloween că oamenii cu şansă în viaţă să-i ajute pe copiii care au nevoie de ea…

Ne vom juca de-a filmele anul acesta, numai si numai să rescriem un scenariu care altfel ar fi trist pentru copiii săraci. Şi ce bucurie pentru mine să fiu din nou pe scenă, de data asta alături de Dragoş Bucurenci, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei!”

Dragoş Bucurenci ştie din experienţă personală ce impact extraordinar poate să aibă o educaţie de calitate în destinul cuiva. „Urmăresc cu mare admiraţie munca organizaţiei OvidiuRo în beneficiul copiilor săraci din România, încă de pe vremea când ţineam la rândul meu traininguri pentru voluntarii Peace Corps, cu care Leslie a venit în România.

Îmi doresc de multă vreme să prezint Balul Halloween şi, de asemenea, să prezint un eveniment de caritate în compania bunei mele prietene Amalia. Le mulţumesc prietenilor de la OvidiuRo pentru că îmi îndeplinesc anul acesta două dorinţe dintr-un foc şi sper să-i ajutăm, la rândul nostru, să îndeplinească dorinţele cât mai multor copii săraci din România care visează la o viaţă mai bună”, spune Dragoş.

Leslie Hawke şi Maria Gheorghiu, cofondatoarele Asociaţiei OvidiuRo, vor întâmpina invitaţii în ţinute vintage. Leslie va fi, pentru o noapte, Fred Astaire. „În acest an voi fi Fred Astaire pentru că am un frac bărbătesc de epocă, absolut fabulos, pe care nu am avut ocazia să îl port până acum”, declară L. Hawke.

Maria Gheorghiu spune că va fi Marilyn Monroe datorită rochiei, nu actriţei. „Întotdeauna mi-am dorit să port rochia albă în care Marilyn a fost fotografiată la metrou.”

Amalia Enache şi Dragoş Bucurenci, gazdele evenimentului, s-au hotărât şi ei pe cine vor întruchipa. Amalia va fi celebrul personaj din Ciuleandra, în ambele sale ipostaze, Mădălina şi Madeleine.

„M-am imaginat pe scena Halloween Charity Ball ca Sylvia din La dolce vita, ca Amelie din Le fabuleux destin d’Amelie Poulin sau unul dintre personajele din Lord of the Rings ori Game of Thrones. Dar mi-am dat seama că, de fapt, eu vreau din tot sufletul meu să fiu get beget româncă pe scenă. Aşa că voi fi Ciuleandra, în cele două variante ale ei - ţărancă, într-o creaţie haute couture Valentina Vidraşcu, dar şi „franţuzită”, pentru a doua parte a balului.

Se potriveşte cu mesajul OvidiuRo, care ajută copiii foarte săraci ai României să aibă parte de educaţie, transformandu-i în tot ceea ce înseamnă un om educat. În plus, am o poveste personală şi foarte sentimentală legată de Ciuleandra.

Am redescoperit-o la Paris, după foarte mulţi ani în care nu se mai ştia nimic de ea, pe actriţa care i-a dat viaţă personajului din filmul lui Sergiu Nicolaescu, cunoscută ca Anca Nicola sau Szonyi şi am făcut un reportaj-portret despre ea. A fost una dintre întâlnirile minunate din cariera mea de jurnalist şi un motiv în plus de mândrie să fiu Ciuleandra pentru o seară”, spune Amalia.

Dragoş va aduce pe scena Halloween Charity Ball un aer romantic, din cel mai cunoscut film clasic al tuturor timpurilor: “Pe aripile vântului”. Pentru că îmi plac rolurile clasice şi pentru că îmi doream să fiu un personaj jucat de Clark Gable, l-am ales pe Rhett Butler - cel mai faimos dintre rolurile sale.

Cabral va prezenta premiile Fiecare Donator e Câştigător împreună cu Adela Vrînceanu Celebidachi şi Bryan Jardine, şi va fi costumat în personajul lui Samuel L. Jackson din Pulp Fiction.

Cu această ocazie, Irina Margareta Nistor va primi premiul special Friedrich Niemann „Lifetime Achievement Award˝ pentru activitatea sa. Ea a tradus şi dublat peste 3.000 de filme străine distribuite pe casete video, în anii ’80, vocea sa devenind un simbol al libertăţii în perioada comunistă.

În plus, invitaţii Halloween Charity Ball vor avea ocazia să urmărească un trailer al documentarului VHS vs Communism (Casete video versus comunism), realizat de Ilinca Călugareanu, despre Irina Margareta Nistor, pentru New York Times.

Leslie Hawke, cofondatoarea OvidiuRo, declară: „Când am văzut acest video iarna trecută am ştiut că Margareta este candidatul perfect pentru premiul special dedicat unei persoane care aduce o contribuţie societăţii civile înafara slujbei de zi cu zi, mai ales că şi tema balului este cinematografia internaţională”.

„Acest Bal este ca o călătorie în timp, în vremurile bune ale României, şi, cum e şi o seară dedicată filmului, mă simt nu numai onorată, ci şi privilegiată că primesc acest premiu. Apreciez foarte mult că Leslie şi Maria au adus magia în familiile sărace şi le schimbă destinul ca-n filmele cu final fericit pe care le dublam acum 3 decenii. Dar este o diferenţă foarte importantă: copiii ajutaţi de OvidiuRo vor putea acum să citească subtitrările!”, spune Irina Margareta Nistor. 

În concluzie, Balul din acest an este cu atât mai important cu cât Asociaţia OvidiuRo, fondată de Leslie Hawke şi Maria Gheorghiu, sărbătoreşte 10 ani. Fondurile strânse în seara balului vor determina câţi copii pot fi ajutaţi şi anul viitor prin programul ”Fiecare Copil în Grădiniţă” să beneficieze de educaţie preşcolară. În această toamnă peste 2200 de copii săraci merg la grădiniţă datorită acestui program.