Destinaţii inedite pentru vacanţa de iarnă: Ischgl, Austria

  • 205 afişări
Destinaţii inedite pentru vacanţa de iarnă: Ischgl, Austria

17 noiembrie 2014 Gabriela Badica

Dacă ai obosit să alegi aceleaşi destinaţii pentru vacanţa de iarnă, Ischgl e răspunsul.

Austria e destinaţia preferată de schi a europenilor, iar staţiunea Ischgl oferă toate facilităţile pentru pasionaţii acestui sport: hoteluri exclusiviste, pârtii impresionante, baze sportive de ultimă generaţie şi cele mai hot evenimente ale iernii. Ischgl nu e considerată degeaba o veritabilă metropolă de lifestyle a Alpilor.

Mai jos găseşti 3 motive pentru care ar trebui să îţi rezervi încă de pe acum un bilet spre Ischgl.

1. Cele mai hot evenimente ale iernii

Atracţiile noului sezon la Ischgl includ o mulţime de evenimente pe care nu ai voie să le ratezi. Alături de activităţile sportive, zona schiabilă va devenei scena unor  evenimente de mare clasă. Liga de top al muzicii internaţionale oferă astfel reprezentaţii periodice în cadrul legendarelor concerte ist Top of the Mountain– la începutul sezonului de iarnă în centrul localităţii, cu ocazia sărbătorilor pascale şi la finalul sezonului, la 2.300 de metri altitudine, în mijlocul zonei schiabile pe celebra scenă Idalp.

O perioadă cu totul specială pentru schi este şi luna ianuarie a fiecărui an, deoarece arena Silvretta se transformă într-o imensă galerie în aer liber. Zece perechi de artişti internaţionalo se reunesc cu ocazia concursului de sculpturi din zăpadă „Forme în alb“  şi creează în numai cinci zile modele de zăpadă înalte de mai mulţi metri. Datorită garanţiei zăpezii perene, sportivii de iarnă au posibilitatea să admire unicatele de pe pârtie de la cea mai mare apropiere, până ce soarele primăverii le forţează topirea.  

Un veritabil maraton de evenimente îşi aşteaptă vizitatorii în aprilie: alături de concertul pascal Top of the Mountain EASTER, campionatul mondial de schi, manifestări gastronomice şi cupa bucătarilor premiaţi cu stele completează calendarul diversificat al evenimentelor. În Ischgl nu îşi fac apariţia doar vedete ale muzicii, dar şi legendele gătitului. Bucătari-vedetă renumiţi precum Hans Haas, Johann Lafer şi Rudi Obauer se confruntă sub privire lui Eckart Witzigmann, bucătarul secolului, în traseul de slalom gigant şi gătind live pe legendara scenă Idalp.

2. Cele mai bune pârtii de schi

45 de reţele de teleferice şi telescaune confortabile transportă oaspeţii direct din centru în arena transfrontalieră pentru sporturi de iarnă, ale cărei pârtii se extind până în comuna elveţiană Samnaun. Dar şi cele două parcuri recreative se extind în regiunea austriacă şi cea elveţiană a arenei Silvretta. Parcul recreativ PlayStation®Vita Ischgl pentru adepţii snowboard-ului şi al schiului liber este cel mi mare eldorado al sporturilor de iarnă libere din Alpi care se extinde pe mai multe regiuni şi împărţit pe trei zone: parcul de mari dimensiuni, cel public şi cel pentru începători– un paradis al traseelor şi rampelor tip halfpipe, rail şi quarterpipe.

3. Cele mai frumoase restaurante, cluburi şi SPA-uri

Un sejur de iarnă în Ischgl nu poate fi complet fără atracţiile culinare–de la bucătăria tiroleză tradiţională până la restaurantul cu mai multe stele-care îşi aşteaptă oaspeţii atât în vale cât şi în arena pentru sporturi de iarnă. O recomandare pentru cunoscători este Alpenhaus pe înălţimile Idalp, accesibil prin liniile de teleferic Silvretta şi Fimba. Şarmantul restaurant montan într-un design purist-alpin îşi răsfaţă oaspeţii parter cu excelente preparate de iarnă precum tradiţionalul desert Kaiserschmarrn şi specialităţi proaspăt gătite pe grătarul cu cărbuni de lemn. În completarea unui templu culinar de primă clasă în mijlocul zăpezilor, Alpenhaus dispune de propriul „Club montan VIP“ cu maxim 300 de membri. În exclusivista zonă de lounge puteţi savura o vedere panoramică peste Silvretta într-o atmosferă relaxată, intimă. Numeroasele celelalte beneficii exclusiviste ale membrilor includ, printre altele, un propriu acces VIP spre linia  Silvretta, un ghid personal din partea academiei pentru sporturile de iarnă, testări gratuite ale cele mai noi modele de schiuri şi snowboard-uri precum şi boxe gratuite de depozitare a echipamentului pentru sporturi de iarnă în staţia de munte şi cea din vale.

Când programul unei zile de schiat se apropie de sfârşit, atmosfera din jurul pârtiei redevine incendiară. Nicăieri zona de après-ski nu este mai captivantă ca în Ischgl. Multitudinea de localuri în cele mai variate stiluri este unică în întreg spaţiul alpin. Similar şi viaţa de noapte din cluburi, în care noctambulii pot dansa şi flirta din plin până la orele dimineţii.

Cine apreciază mai mult liniştea, savurează ofertele balneare şi de wellness generoase din hoteluri sau din centrul Silvretta.

O atracţie nocturnă din Ischgl este pârtia de sanie lungă de şapte kilometri iluminată cu reflectoare, care porneşte de la staţia montană din vârf a liniei de teleferic Silvretta. Deschisă de la mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lunii aprilie, în cazul unor condiţii meteorologice favorabile, în fiecare luni şi joi-o adevărată distracţie pentru „călătorii printre stele”  împătimiţi de vitează.

Ai toate motivele, aşadar, ca iarna asta să alegi Ischgl.

Mai multe detalii pe www.ischgl.com

Câştigă o excursie de 7 zile pentru 2 persoane în celebra staţiune montană ISCHGL din Austria şi 10 seturi de iarnă!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: ischgl