Enigma Bucegilor: cărarea ireală pe care oamenii dispar fără urmă

  • 16196 afişări
21 septembrie 2015
Enigma Bucegilor: cărarea ireală pe care oamenii dispar fără urmă

Nu doar prezenţa Babelor şi a Sfinxului fac din Munţii Bucegi unul dintre cele mai misterioase locuri din România, ci şi legendele care circulă în jurul lor. Amatorii de paranormal găsesc aici multe puncte de interes. Unul dintre ele este o potecă ireală, care apare doar în anumite condiţii meteorologice. Cei care îndrăznesc să se aventureze pe aceste traseu dispar fără urmă...

Una dintre legendele legate de Munţii Bucegi spune că locurile sunt împânzite de tuneluri subterane de zeci de kilometri, ipoteză în sprijinul căreia ar veni câteva sute de cutremure din 1993, nici acum explicate de specialişti. Tot aici, există izvoare miraculoase care vindecă boli incurabile sau locuri unde au loc fenomene paranormale, despre care circulă tot felul de poveşti.

Un astfel de loc se regăseşte în traseul de pe Jepii Mici, recomandat celor experimentaţi pe timp de vară, iarna fiind închis.

Intră în galeria foto şi descoperă mai multe poze cu Jepii Mici!

Galerie foto

Jepii Mici, atracţia paranormală din Munţii Bucegi (galeria foto)Jepii Mici, atracţia paranormală din Munţii Bucegi (galeria foto)Jepii Mici, atracţia paranormală din Munţii Bucegi (galeria foto)Jepii Mici, atracţia paranormală din Munţii Bucegi (galeria foto)

Potrivit muntii-bucegi.ro, localnicii din Buşteni, dar şi oameni ai munţilor spun că pe traseul Jepii Mici, urcând pe Valea Comorilor, în anumite condiţii meteorologice, mai ales vara, când pe munte se lasă o ceaţă grosă aparent fără o explicaţie, apare o cărare îngustă. Poteca nu are mai mult de 20 de centimetri lăţime şi este paralelă cu cea principală. În realitate, această cărare blestemată nu există, iar cei care se aventurează să calce pe ea mor sau dispar pentru totdeauna.

Foarte puţini dintre cei care s-au încumetat să meargă pe acest traseu au reapărut în alte locuri din Bucegi, dezorientaţi şi pierduţi, chiar răniţi, pe când majoritatea celor care păşesc pe cărare dispar fără urmă, în ciuda căutărilor, sau trupurile lor sunt descoperite în primăvara viitoare.

Dincolo de legendele perpetuate de amatorii de paranormal, pe Jepii Mici au avut loc numeroase accidente grave. Numeroşi turişti şi-au pierdut viaţa pe cărarea Jepilor Mici, care este recomandată doar celor bine echipaţi şi antrenaţi. Diferenţa de nivel din Buşteni – Valea Caraimanului – Cabana Caraiman – Babele – Peştera, adică traseul Jepii Mici, este de peste 1.000 de metri. Din cauza terenului instabil, a zăpezii, prezentă chiar şi vara, a râurilor mici şi înşelătoare care fac poteca aluncoasă, te poţi dezechilibra şi cădea în abruptul muntelui. 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!