Magia „SenzArt”, la MNAC

Magia „SenzArt”, la MNAC

Perioada: 05 Iunie 2014 - 30 Noiembrie 2014

Locatie: Bucureşti/ MNAC, etaj 3

La Muzeul Naţional de Artă Contemporană, putem vedea până la sfârşitul lui noiembrie SenzArt, o expoziţie de instalaţii multimedia interactive, cea mai cunoscută dintre acestea fiind MEM-NON (foto stânga), de Martin-Emilian Balint.

Celelalte instalaţii sunt: SIMTE PULSAŢIA!, de Cătălin Creţu; POESIA DOMESTICĂ, de Matthias Neumann în colaborare cu Cristina David; FluO, de Paul Popescu.
 
Proiectul SenzArt, iniţiat de Fundaţia Orange România, este dedicat persoanelor cu dizabilităţi de văz şi auz şi îşi propune să familiarizeze publicul larg cu posibilităţile artei contemporane de a-şi comunica mesajele la diferite niveluri de percepţie şi prin intermediul unui vocabular senzorial variat.

Cele patru instalatii au fost realizate în cadrul Apelului de proiecte SenzArt, lansat în februarie 2014. Curatorul expoziţiei este Raluca Velisar.
 
În plus, o serie de ateliere educative gratuite, destinate copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, vor fi organizate pe întreaga durată a evenimentului (5 iunie -30 noiembrie 2014).
 
Foto: FluO, de Paul Popescu.
 
Credit foto: MNAC, 2014