Mamaia devine capitala europeană a sportului

  • 678 afişări
Mamaia devine capitala europeană  a sportului

10 martie 2016

Maratonul Nisipului, singurul maraton din Europa care se desfăşoară pe nisip, va avea loc în mai puţin de trei săptămâni (duminică 27 martie 2016), în staţiunea Mamaia. 

Până la ora actuală, peste 500 de sportivi din România şi din alte ţări s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre şi alte câteva sute de susţinători şi-au anunţat prezenţa. Evenimentul sportiv internaţional, ajuns la a treia ediţie se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, şi conţine trei probe competitive (maraton, semimaraton şi cursa de 10km) şi crosul Family Run (aproximativ 1km) - care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora.

Premii în valoare de 26.600 de lei

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 18 premii pentru cele 6 categorii de vârstă şi premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediţie, de Szomyu Florin (02:45:46 – la masculine) şi de Ciortan Nicoleta (03:24:37 – la feminin), în valoare de 500 de lei. În acelaşi timp, premiate vor fi şi primele 5 familii clasate la crosul Family Run.

Alergăm pentru scăderea ratei mortalităţii infantile neonatale

La această ediţie, participanţii, împreună cu organizatorii, au decis să lupte pentru o cauză nobilă şi anume reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa. Prin proiectul social, intitulat sugestiv “Dăruieşte primul zâmbet” şi iniţiat de catre  Asociaţia Dăruieşte Aripi, comunitatea sportivă “Sansport” va lupa pentru scăderea ratei mortalităţii infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanta. La nivelul judeţului, rata este de 3 ori mai mare decât media europeană, iar un copil moare în fiecare săptămână la Constanţa, în secţia de Terapie Intensivă, înainte de a împlini o lună.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!