VIDEO Care este locul din România unde ajung cei mai mulţi turişti străini? Un tânăr a venit tocmai din Texas

  • 74552 afişări
VIDEO Care este locul din România unde ajung cei mai mulţi turişti străini? Un tânăr a venit tocmai din Texas

Foto: debanat.ro

04 iunie 2016

Se pare că turiştii români nu ajung în România, în special pe Litoralul Mării Negre, doar pentru a vedea femei frumoase. Mulţi dintre ei se opresc în vestul ţării pentru a admira arhitectura veche de o sute de ani şi pentru a-şi răsfăţa papile gustative cu preparate tradiţionale.

În drumul lor către Mamaia - staţiunea mioritică de mare interes pentru amatorii de distracţie, cluburi şi femei frumoase – turiştii străini se mai opresc şi prin alte oraşe din ţară. Mulţi vin special în România pentru a vizita capitala Banatului, Timişoara. Oraşul îi atrage ca un magnet pe pasionaţii de arhitectură şi istorie. Mai ales că îşi pot transforma vacanţa şi într-o „vânătoare de comori”... gustative, căci preparatele noastre tradiţionale nu pot fi ignorate prea uşor.

Revenind la arhitectură, centrul vechi al Timişoarei le oferă turiştilor pasionaţi o multitudine de clădiri istorice, cu detalii bine conservate, multe dintre ele unice în Europa. Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii sunt printre cele mai fotografiate locuri din Europa, iar printre turiştii careu au ajuns aici în această vară se numără şi Kevin din Australia.

Potrivit stirileprotv.ro, Kevin Gandy a plecat de unul singur într-o excursie de trei săptămâni prin Europa. O zi din calendarul său a dedicat-o, în mod special, Timişoarei. Pasiunea pentru arhitectură, spune el, l-a adus în primul rând aici şi nu a rămas dezamăgit... "Unul dintre cele mai tari lucruri dintr-un oraş european este arhitectură. Arhitectura veche! Aici aveţi un mix între vechi şi nou."

 

Intră în galeria foto pentru a vedea mai ulte poze din Timişoara!

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Turism, oraşele cele mai vizitate de străini sunt Bucureştiul, Constanţa, Braşov şi Timişoara.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!