Cel mai frumos loc din România! Platoul Vârtoapelor – „dumbrava minunată” a dacilor

  • 1690 afişări

Cel mai frumos loc din România! Platoul Vârtoapelor – „dumbrava minunată” a dacilor

08 februarie 2018

Galerie foto

Cel mai frumos loc din România! Platoul Vârtoapelor – „dumbrava minunată” a dacilor Cel mai frumos loc din România! Platoul Vârtoapelor – „dumbrava minunată” a dacilor Cel mai frumos loc din România! Platoul Vârtoapelor – „dumbrava minunată” a dacilor Cel mai frumos loc din România! Platoul Vârtoapelor – „dumbrava minunată” a dacilor

 

Se numeşte simplu: Platoul Vârtoapelor. Nu este un obiectiv turistic neapărat, deşi ar putea concura cu multe alte puncte turistice din judeţul Hunedoara sau din ţară.
 „Este paradisul ghioceilor, locul unde, an de an, la mijlocul lui martie, erup florile precum un vulcan”, descriu locul din comuna Orăştioara de Sus cei care au călcat pe acolo în anii trecuţi şi care îi invită pe iubitorii de frumos aflaţi în trecere, în martie, prin Hunedoara, să nu rateze să-l vadă.

Ghioceii, care se răspândesc pe 10 de hectare, nu sunt unii obişnuiţi,  fac parte dintr-o specie periclitată. Localnicii le spun „ghiocei bogaţi”, denumirea lor latină fiind Leucojum vernum.

Forma rotunjoară seamănă mai mult cu cea a lăcrimioarelor, iar marginea petalelor este zimţată şi tivită cu un firicel verde. Un covor de aproape 10 hectare de flori acoperă pădurile din această zonă între 15 martie şi 5 aprilie, în funcţie de cât de timpurie este primăvara.

Foto: www.ghiduri-turistice.info, www.viata-libera.r

Această „Dumbravă Minunată” se află pe Platoul Vârtoapelor şi se află la  13 km de Sarmisegetuza Regia, în Munţii Orăştiei – masivul Şureanu.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: platoul , vartoapelor , ghiocei