Locul din România lipsit de radiaţii şi poluare. Mii de turişti vin aici în fiecare an

  • 3898 afişări

Locul din România lipsit de radiaţii şi poluare. Mii de turişti vin aici în fiecare an

24 mai 2017


Salina Slanic, din statiunea cu acelasi nume din Prahova, detine cateva superlative importante.
 


Salina este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare exacavata fiind de 2.9 milioane de metri cubi, si detine cel mai pur aer de pe planeta, lipsit aproape complet de radiatii si poluare.

Galerie foto

Locul din România lipsit de radiaţii şi poluare. Mii de turişti vin aici în fiecare anLocul din România lipsit de radiaţii şi poluare. Mii de turişti vin aici în fiecare anLocul din România lipsit de radiaţii şi poluare. Mii de turişti vin aici în fiecare anLocul din România lipsit de radiaţii şi poluare. Mii de turişti vin aici în fiecare an


Aflata la aproximativ 100 de kilometri de Bucuresti si 44 km de Ploiesti, statiunea Slanic este o destinatie recunoscuta pentru activitatea balneoturistica inca din anul 1853, cand a fost declarata statiune turistica de interes national.

Printre superlativele Salinei Slanic, cel mai important obiectiv turistic, dar si de sanatate din statiune, se numara un volum imens de sare excavata, care a dus la crearea unor cavitati cu volume gigantice, respectiv 14 camere cu profil trapezoidal avand circa 80.000 de metri patrati. 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: slanic , radiatii