Cum să îi faci prima baie bebeluşului

  • 76 afişări
14 noiembrie 2018
Cum să îi faci prima baie bebeluşului

Ela Crăciun vine în ajutorul viitoarelor mămici cu sfaturi practice despre cum se realizează prima baie a bebeluşului, imediat după naştere. Vedeta de televiziune, cunoscută în mediul online ca SuperMom, a filmat prima experienţă de acest tip a băieţelului ei, Nicholas Andrei, care a venit pe lume în urmă cu trei săptămâni, şi a povestit pe blogul ei cum a decurs totul.

În acelaşi timp, a întocmit lista celor necesare pentru prima baie a bebeluşului şi a divulgat la ce anume trebuie să fie atente proaspetele mămici când execută acest lucru.

“Deşi foarte mulţi specialişti spun că ar trebui să facem baie în fiecare seară, doctorul nostru de familie, care mi-a văzut toţi cei 3 copii, spune că o dată, de două ori pe săptămână este de ajuns, pentru că ei nu transpiră, nu merg de-a buşile să se murdărească. Noi îi facem de două ori pe săptămână baie complet, şi pe cap, iar în rest îl spălăm la funduleţ de fiecare dată după ce are scaun.

Se recomandă să faceţi băiţa înainte de masă, pentru că dacă o faceţi după ce au mâncat, din cauza mişcărilor, vor vărsa. Dacă aveţi totuşi un bebeluş foarte înfometat, care se trezeşte şi v-ar mânca şi pe voi, şi atunci momentul băiţei ar amâna foarte mult masa, puteţi să îi daţi jumătate de lăptic înainte de baie şi cealaltă parte după baie. Cel mai bine ar fi să păstraţi o oră fixă la care să-i faceţi baie în fiecare zi sau măcar o perioadă aproximativă. Pentru că la noi momentul băiţei este întotdeauna cu soţul meu, ultima dată, el a avut trabă la birou până mai târziu şi bebeluşul se trezise deja, dar am aşteptat până când a venit el. Este greu de crezut că după atâta timp poate să îmi fie teamă, ştiu, dar este purul adevăr. Aşa că şi dacă voi aveţi astfel de temeri, încercaţi să le propuneţi tăticilor şi s-ar putea să fiţi foarte surprinse să vedeţi cât de încântaţi vor fi şi cât de bine se vor descurca.

În primele luni, băiţa este un factor de sres pentru bebeluşi, aşa că cel mai bine ar fi să reuşiţi să vă încadraţi în 5-7 minute, maxim 10.  Alesiei ţin minte că nu îi plăcea absolut deloc. Ţipa tot timpul, dar lui bebi îi place şi atunci când simte căldura apei încep şi dă din picioruşe.

Dacă le faceţi baie în chiuvetă, puneţi deasupra un prosopel, astfel încât pielea lor să nu ia contact direct cu chiuveta, care e prea rece pentru ei. Noi aşa îi facem baie momentan, urmând ca după o lună să-i facem în cădiţă.

Tot pentru a termina tot procesul cât mai repede, pregătiţi tot ce aveţ nevoie înainte de a începe băiţa.

Ce ne trebuie pentru băiţă:

 

  • cădiţă dezinfectată (în prima lună puteţi face băiţa în chiuvetă, care a fost dezinfectată şi clătită bine)
  • maşă de înfăşat
  • scutec/ prosopel pe care să îl scoateţi
  • hăinuţe curate
  • cremă/ulei de corp
  • comprese sterile
  • ser fiziolgic
  • seringă”, a scris vedeta pe blogul personal.

Ela Crăciun a adus pe lume miercuri, 17 octombrie, un băieţel, cel de-al treilea copil al său. Micuţul a avut la naştere 2,760 kilograme şi 50 cm şi a primit din partea medicilor nota 10. Vedeta TV a apelat la naşterea naturală, la fel cum au venit pe lume şi primii săi copii, Alex şi Alesia. 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: baie , bebelus