Te forţezi să faci dragoste?

  • 9085 afişări
Te forţezi să faci dragoste?

26 septembrie 2013 Bianca Dragomir Redactor

Când oboseala ne copleşeşte sau pur şi simplu libidoul nostru lipseşte cu desăvârşire, ajungem inevitabil la forţarea lucrurilor, nedumeriţi dacă ceea ce facem este corect, sănătos sau din contră.

Este un subiect sensibil, tabuu de care ne e oarecum ruşine să vorbim, dar există şi afectează ceva mai puţin decât în trecut, dar suficient de mult cât să ne îngrijoreze încă.

Scenariul unei partide de sex care nu vine de la sine, ci este forţată de propria persoană nu este tocmai cel mai plăcut, am putea spune că este chiar sumbru.

Întotdeauna câteva scuze penibile (mă doare capul, sunt obosită etc), inducerea fiinţei tale într-o stare de lehamite, apoi, într-un târziu, recunoaşterea lipsei tale de interes pe care nu o mai poţi controla.

Practic, femeile care se silesc să facă dragoste îşi impun să se apropie de partener pentru a-l face fericit, pentru a nu-l supăra, pentru a proteja liniştea cuplului sau pentru a evita despărţirea.

Scuzele sunt trucuri nevinovate pentru a nu-l  jigni pe celălalt, de multe ori cu o bază reală, de cele mai multe ori invenţii pentru a evita scormonirea în hăul unor cauze greu de acceptat sau de înţeles.

Psihiatrul J.-D. Nasio a declarat că femeile se forţează să facă dragoste destul de des – iar problema începe când vrem să aflăm dacă în astfel de situaţii ele îşi pierd cu totul dorinţa, atracţia, interesul faţă de partener?

Este această formă nenaturală de a face sex începutul sfârţitului unei relaţii sau doar o problemă trecătoare care are o rezolvare mai simplă decât pare la prima vedere?

Trebuie să plecăm de la următoarea teorie extrem de eficientă: "Există o diferenţă esenţială între a te constrânge într-un anumit punct (libidoul nu poate fi constant sau sincronizat cu cel al partenerului) şi sacrificul recurent (simptomul unor probleme mai adânci)."

Altfel spus, când sentimentele sunt acolo, când pasiunea nu a murit definitiv, dar forţăm câteva circumstanţe pentru a face lucrurile mai uşoare şi pentru a nu rata câteva momente frumoase, decizia de a acţiona oarecum constrâns nu este una deplasată, nu trebuie să te panicheze, nu trebuie să te pună pe gânduri. Există oboseală, există extenuare, există plictiseală ca stări naturale pe care le trăin din când în când, secretul este să nu ne panicăm, ci să învăţăm să trăim cu ele, depăşindu-le la un scurt interval de timp.

Forţarea în acest caz, poate fi o simplă dovadă de afecţiune...

Însă, când devine un mod de viaţă, când este o atitudine constantă, duce la frustrare, ranchiună, ba chiar femeile pot ajunge să se simtă hărţuite sexual.  Când nici inima, nici trupul nu mai sunt acolo, cauza este una profundă.  Poate ar trebui să ne gândim serios dacă nu cumva ne facem mai mult rău decât bine complăcându-ne într-o astfel de relaţie.

Apoi, ne facem rău nouă, dar îi facem şi iubitului, nefericirea unuia dintr-un cuplu este automat nefericirea amândurora.

Vrem nu vrem, sexul este un catalizator al relaţiilor, un mod necesar de viaţă, fără de care relaţiile se risipesc.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: sex , orgasm , relaţii